fbpx
19/06/2024
FeminismeOpinió

Què farem el 9M?

 

 

Maria del Mar Torres
Comissió d’EcoFeminisme de Mollet en Comú

El proper diumenge tornarem a sortir al carrer, a posar-nos la samarreta i la xapa, a escoltar el manifest i a fer-nos fotos però i l’endemà? Serà només un record? Recollirem la pancarta i prou? No em malinterpreteu, tot això està molt bé, genera empatia i visibilitza (encara que sigui només per un dia) una lluita que ha d’anar molt més enllà del 8 de Març, però malauradament el 9 de març les dones seguirem patint les conseqüències del sistema.

Continuarem parlant amb altres dones de cures, de maternitat, de jornades laborals amb horaris impossibles, esgotant la nostra salut per poder arribar als límits  marcats del que s’espera de nosaltres, seguirem autoexplotant-nos sota la gran estafa de la realització personal, la del “tu pots” i l’amor als teus.

El 9 de març continuarem escoltant els mateixos acudits i dites masclistes, allò que és bo serà “la polla” i el que és dolent “un conyàs”, si no t’agrada el sexe, seguiràs sent una estreta, si t’agrada una porca i hauràs d’aguantar pel carrer la floreta desagradable del desconegut de torn. Haurem de seguir, guapes, primes, depilades, disponibles i contentes. Seguirem sense possibilitat de conciliació laboral, cobrant menys que el nostre company, vigilant quan caminem de nit  per carrers foscos i farem el sopar per tots mentre veiem per televisió a l’última víctima d’una violència terrible.

Cada vegada que sento que hem avançat molt pel que fa a feminisme no puc evitar sentir una gran decepció. Com a repte personal us proposo que el 9M comencem a informar-nos, a organitzar-nos i a treballar, treballar per educar en igualtat, per aconseguir lleis que ens protegeixin, cadascuna des del seu àmbit i possibilitats, treballar per no perpetuar un sistema que ens maltracta i ens explota únicament pel fet de ser dones. Que aquest 9M sigui el començament de tot el que queda per fer.

Aquest article va apareixer publicat a l’edició en paper del setmanari SomMollet del 6/3/2020

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *