fbpx
23/02/2024
EconomiaMollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ PRESENTA EL SEU DOCUMENT DE PROPOSTES ALS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS 2021

El document planteja propostes com ara la creació d’una unitat antidesnonaments, un fons de garantia contra la pobresa energètica, plans d’ocupació o, entre d’altres un programa municipal de reforç socioeducatiu i cultural. Els comuns estan negociant amb el govern municipal la incorporació d’aquestes propostes als pressupostos municipals.

Fa unes setmanes Mollet en Comú feia  públic un comunicat on avançava les línies mestres de les seves propostes per als pressupostos 2021. En aquell moment , els comuns ja parlaven de la necessitat de la creació d’un ESCUT SOCIAL per tal  que ningú quedés enrere.

Mollet en Comú plantejava una doble actuació prioritzant en primer lloc evitar que la previsible crisi econòmica derivada de la pandèmia afectés greument a les famílies molletanes i d’altra banda, també, estimular l’economia per tal de preservar l’activitat econòmica i evitar tancaments de negocis i nous aturats.

Els regidors i el conjunt de l’organització han treballat en la concreció d’aquesta proposta que ha evolucionat cap a un document de 4 pàgines on es detallen i, fins i tot, es quantifiquen les actuacions que pels comuns serien prioritàries. Del conjunt d’idees destacarien un fons de contingència per garantir l’accés als subministraments i a l’alimentació a les famílies més vulnerables (330.000 €), la creació d’una unitat antidesnonaments per evitar que la gent perdi el sostre (200.000 €), incrementar un 50% les dotacions per entitats del tercer sector (Caritas, Creu Roja,…), Ajuts als comerços afectats per la COVID, (120.000 €), Plans d’ocupacions municipals (931.000 €), Reforçar EMFO per tal impulsar noves activitats i protegir les existents evitant tancaments de negocis o , també, un programa municipal de reforç socioeducatiu i cultural adreçat específicament a infants i joves.

Per Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “La Pandèmia ens posa a prova a tothom i creiem que l’ajuntament ha de fer un esforç molt important, que es noti, per tal d’ajudar als ciutadans a sortir-se bé d’aquesta situació. Prioritat màxima: Que ningú quedi enrere”

Ara, des del Grup Municipal de Mollet en Comú s’està negociant amb l’equip de govern municipal per tal d’arribar a acords que facin realitat la quantitat més gran possible d’aquestes propostes. En aquest sentit, Escribano assenyala: “Estem fent com sempre: propostes que creiem realistes i necessàries. Però estem en un any diferent, l’emergència social que tenim a sobre ens emplaça a govern i a oposició a superar dinàmiques d’enfrontaments. Mai hem treballat en aquesta clau i des de l’inici de la pandèmia creiem que ho hem fet palès”

Al llarg d’aquesta setmana les negociacions s’aniran tancant i els diferents posicionaments determinaran el grau d’acord al ple del proper dilluns 21 de desembre. I com sempre, el vot definitiu dels regidors de Mollet en Comú el determinarà una assemblea telemàtica d’inscrits i simpatitzants que tindrà lloc el proper divendres 18 de desembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *