fbpx
16/04/2024
Mobilitat i Territori

Mollet en Comú presentarà al proper Ple Municipal una moció en commemoració de la Setmana Europea de la Mobilitat 2022

Entre el 16 i el 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat 2022. Mollet en Comú recorda aquesta reivindicació amb una moció al Ple Municipal reivindicant els reptes per assolir una mobilitat sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Després d’anys de pandèmia aquest any també torna la celebració anual de la Setmana Europea de la Mobilitat. El 2022 el seu lema és “Millors connexions”, una idea amb què es vol recordar com la mobilitat ens connecta i ho ha de fer millor, i de la importància de les persones “connectades” en la lluita i la conscienciació sobre la mobilitat sostenible.

Amb motiu d’aquesta commemoració, Catalunya en Comú ha elaborat una declaració perquè que sigui difosa en diferents formats a ciutats i pobles de Catalunya. En el cas de Mollet en Comú, la formació ha treballat amb la resta de grups municipals un format de moció que reculli aspectes generals i locals .de la mobilitat. Tot reconeixent el que s’està fent i el que està per fer i, a la vegada, cercant el consens entorn de una causa comú que pot posar d’acord a totes les forces polítiques: la lluita contra l’emergència climàtica i la crisi de disponibilitat de fonts d’energia. Una realitat que ens afecta a tots.

La moció insta que les administracions competents (Estat i Generalitat) millorin el finançament del transport públic i amb això augmentar la seva cobertura, millorar el seu funcionament especialment considerant la seva interconnectivitat a tot el territori.

En el cas de Mollet es planteja continuar aprofundint en les mesures que ja s’han treballat per assolir aquesta mobilitat sostenible. Des de la incentivació dels vehicles no contaminants, millorar la connexió a Lourdes, eliminar barreres arquitectòniques que facilitin la mobilitat a peu a la ciutat o l’estudi de la llargament reclamada segona línia inversa del bus municipal.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “La mobilitat sostenible és un dels principals reptes que tenim al davant a la nostra societat. Acabem de veure com la rebaixa del transport públic és una millora molt significativa per molta gent i a la vegada com les obres a la xarxa de rodalies dificulten la vida dels usuaris. A mocions com aquesta volem fer palès la importància del transport públic i de prendre mesures i consciència contra la contaminació i el canvi climàtic. És una lluita que els comuns hem desenvolupat des de fa molts anys i el temps ens està donant la raó”

Aquí teniu el text de la Moció:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *