fbpx
12/07/2024
Medi AmbientMobilitat i Territori

Mollet en Comú presentarà al proper Ple Municipal una moció contra la contaminació i les males olors impulsada per Mollet Respira

La moció recull les reivindicacions de Mollet Respira i la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès i ha estat presentada conjuntament pels grups municipals de Mollet en Comú i Ara Mollet – ERC- MES

Des de fa anys a Mollet s’arrossega un important problema de contaminació que ha estat reconegut a partir d’estudis europeus que situaven a la ciutat entre les 7 més contaminades d’Europa. D’altra banda, en els últims mesos molts veïns i veïnes han fet palès el seu malestar a partir de recurrents episodis de males olors presumiblement provinents d’indústries de la zona. Aquestes queixes s’han sumat a incidents similars als pobles dels voltants el que fa pensar que la problemàtica és ben preocupant i està molt estesa. De fet, els ajuntaments dels voltants han començat a treballar conjuntament per trobar l’origen d’aquestes olors i lluitar contra aquesta problemàtica. Des de Mollet en Comú, s’ha treballat per coordinar esforços i demanar a les diferents administracions que actuïn contundentment contra aquests fets.

Més enllà de la contaminació i les males olors la moció també aborda en concret la contaminació que provoca l’alta velocitat dels vehicles a l’AP7 al seu pas per la ciutat, les implicacions del creixement urbanístic o la problemàtica de l’amiant que continua present a Mollet. D’altra banda, s’exigeix a la Generalitat que compleixi amb rigor i transparència amb les seves competències en matèria de control de les emissions industrials.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “Fa anys que des de Mollet en Comú hem denunciat el problema que tenim a Mollet amb la contaminació, les males olors i també dels riscos de l’activitat industrial que ens envolta. Hem de fer compatible la mobilitat i l’activitat industrial amb el benestar de les persones, la seva salut i la preservació del medi ambient.”

Aquí teniu el contingut de la moció:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *