fbpx
22/05/2024
JovesMollet En Comú

MOLLET ACULL LA CELEBRACIÓ DE LA I ASSEMBLEA TERRITORIAL DE JOVES ECOSOCIALISTES DEL VALLÈS ON S’HA ESCOLLIT AL MOLLETÀ XAVIER LÓPEZ REYES COM A COORDINADOR TERRITORIAL

Aquest diumenge 7 d’abril, s’ha celebrat al carrer Berenguer III 114, Mollet del Vallès (Local de Mollet En Comú Podem), la I Assemblea Territorial de Joves Ecosocialistes del Vallès, amb un ordre del dia que incloïa l’exposició de la ponència política i la presentació de la candidatura a la Coordinació Territorial, així com la constitució d’avals per part de l’assemblea.

Fa uns mesos va tindre lloc la XVI Assemblea Nacional de Joves Ecosocialistes a Barcelona, i amb això l’elecció del nou Equip Coordinador Nacional. Per aquest mandat, la Coordinació Nacional s’ha proposat el repte de consolidar la implantació territorial, i descentralitzar així la manera d’actuar que fins ara operava a l’organització. En aquest sentit, la zona territorial s’ha agrupat sota el paraigua del “Vallès”, agrupant així dues comarques, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

Tal com indica la normativa interna aprovada en aquella assemblea, i atès que cal posar en marxa la territorialització de l’organització, s’ha decidit convocar la I Assemblea Territorial al Vallès com a part d’aquest procés.

Les persones que formen part de la candidatura a la Coordinació Territorial són en Xavier López Reyes (Mollet del Vallès – Vallès Oriental) i la Natalia Britcha Teruel (Santa Perpètua de Mogoda – Vallès Occidental).

En la ponència política s’ha exposat els objectius que té pel davant la nova coordinació territorial i també s’han recollit els reptes del territori del Vallès (Oriental i Occidental) enfront de les persones joves.

S’han posat de manifest diverses problemàtiques generals que tenen els i les joves al territori, tals com: la precarietat juvenil, l’accés a l’habitatge, la mobilitat sostenible, la contaminació atmosfèrica, entre d’altres.  

També s’han identificat problemàtiques específiques a municipis del Vallès com: la urbanització del Calderí (Mollet), la falta de residència pública (Santa Perpètua de Mogoda), l’escola pública (Sant Cugat del Vallés), entre d’altres.

L’Assemblea ha comptat també amb la participació dels diferents regidors dels municipis del territori. Va intervenir la regidora portaveu de Mollet, Marina Escribano, amb la presència d’en Jordi Manils, candidat del Vallès al Parlament, la Laura Campos, exalcaldessa i regidora a Montcada i Reixac, la Tamar Zamora, regidora a Santa Perpètua de Mogoda i, Agnès Petit, Responsable d’Organització de Catalunya en Comú, d’entre altres.

Finalment, l’assemblea territorial ha avalat per unanimitat la candidatura presentada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *