fbpx
19/06/2024
Medi AmbientMobilitat i TerritoriMollet En Comú

Els Comuns del Vallès Oriental retiren 1.100 kgs de residus de la llera del riu i reivindiquen l’eix Besòs

Catalunya en Comú convoca 50 voluntàries per netejar el Besòs i reclamar que els rius prenguin un paper protagonista a les polítiques públiques

Catalunya en Comú al Vallès Oriental ha reunit, aquest dissabte al matí, més de 50 voluntàries a la llera del riu Besòs, a l’alçada de l’antiga fàbrica Derbi, entre Martorelles i Mollet. L’objectiu de la trobada era fer neteja de residus de les lleres del riu i, així, els voluntaris equipats amb mascaretes, guants i sacs, varen arreplegar un total de 1.100 kgs de diferents tipus de residus.


Diverses dirigents de Comuns van assistir a la trobada i van participar de la neteja, escenificant també la volguda aliança de l’eix Besòs (Barcelonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental). La Portaveu al Congrés de Diputats d’En Comú Podem, Aina Vidal i el Portaveu de Barcelona en Comú, Enric Bárcena (del Barcelonès), la Secretaria d’Organització del partit, Agnès Petit i el regidor de Medi Ambient de Montcada i Reixac, Oriol Serratusell (del Vallès Occidental) van acompanyar la resta de voluntaris. Entre els locals, destacava la presència de la regidora montornesenca, Mar Garcia, membre de l’Executiva del Consorci del Besòs, de Marina Escribano, Portaveu de Mollet en Comú, i de Jordi Manils, Vicepresident del Consell Comarcal, així com de regidors de molts altres municipis del Vallès Oriental.


Des de l’organització es van mostrar satisfets de l’èxit de la convocatòria i de la utilitat de l’acció duta a terme, i van reclamar a la ciutadania i a les administracions que prenguin consciència del valor del nostre patrimoni natural i de la necessitat d’invertir en la seva protecció i dignificació. “La pandèmia ens ha ajudat a posar en valor els nostres espais naturals, ara calen polítiques decidides per a enfortir-los i que les ciutats deixin d’estar-hi d’esquena; volem que els rius tinguin un paper protagonista als nostres pobles”, explicaven.


Els portaveus també van lamentar el deplorable estat de la llera del riu en alguns punts concrets, que s’han convertit en veritables abocadors, eminentment pel desguàs de material electrònic sostret de la deixalleria de Martorelles, i van anunciar que portaran aquesta problemàtica als òrgans del Consorci de Residus i del Consorci del Besòs, per a posar-hi solució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *