fbpx
12/07/2024
EconomiaMollet En ComúSanitat

MOLLET EN COMÚ ES POSA A DISPOSICIÓ DEL GOVERN DE LA CIUTAT I FA PROPOSTES EN LA CRISI DEL COVID-19

Des de l’inici de la crisi sanitària a causa del COVID-19 (Coronavirus), avui ja fa més d’una setmana, Mollet en Comú s’ha posat a disposició del govern de la ciutat i ha presentat un document amb propostes. Com a elements centrals destaquen:  preservar els serveis mèdics i donar suport i assistència a les persones més vulnerables o en situació de risc

A banda d’agrair la comunicació que es dóna a través de la 1a tinent d’alcalde, que atén i respon les diferents qüestions plantejades, la formació reitera la posada a disposició per a tot allò en el que es pugui col·laborar per la nostra ciutat.

Convençuts que des dels serveis municipals i el govern s’està treballant en tots els àmbits i qüestions a tractar, des de Mollet en Comú es planteja un seguit de mesures a abordar. Aquestes són les següents:

–          Detallar els tributs que queden ajornats o es poden fraccionar, i per a quines persones/famílies/casos

–          Establir un pla de contenció d’ajuts a les famílies amb dificultats econòmiques (lloguer, serveis, hipoteca, etc.)

–          Amb posterioritat, consensuar un pla de reactivació econòmica, destinant un percentatge del pressupost.

–          Garantir beques menjador a través del sistema targeta moneder per aliments

–          Alternativa al menjador social. Servei d’àpats a domicili

–          Suspensió temporal de les quotes dels serveis municipals no prestats mentre s’allargui l’estat d’alarma.

–          Gent gran –que viuen soles o en residències. Anar fent seguiment telefònic/presencial en la mesura del possible. Garantint cures, aliment, companyia.

–          Garantir recursos i suport a treballadores atenció domiciliària i altres.

–          Centres hospitalaris: hospital, CAPs, sociosanitari. Tenir coneixement de disponibilitat de llits, de la situació actual de material/personal.

–          Implementar ajuts d’emergència

–          Tenir coneixement de possibles persones sense sostre i oferir suport

–          Reforç del cos de policia i de protecció civil

–          Establir xarxes de suport amb voluntaris, en coordinació amb ajuntament

–          Fer un anàlisi de l’afectació a l’economia municipal.

–          Sumar-se a la petició perquè la Generalitat intervingui la sanitat privada.

Moltes d’aquestes propostes ja han estat implementades per L’Ajuntament de Mollet com es pot veure a la web https://www.molletvalles.cat/ i en concret a l’enllaç https://www.molletvalles.cat/continguts/actualitat/covid19-a-mollet/ on està centralitzada tota la informació municipal relacionada amb aquesta crisi.


Així mateix, s’han fet un parell de propostes molt concretes:

–          Destinar l’aportació mensual de març i d’altres mesos, dels grups municipals, a pal·liar efectes de la crisi del coronavirus, aportant recursos a serveis socials, per ajudar les persones més vulnerables.

–          Crear un grup de comunicació entre els portaveus, durant aquesta crisi, per estar permanentment informats, en un únic canal. I així, poder ajudar a ser altaveu de les informacions que es donen des de l’ajuntament, i arribar a més ciutadania.

Des de Mollet En Comú es creu fermament en la unitat davant aquesta greu crisi, deixant de banda tota rivalitat partidista, i col·laborant.

És precisament per aquest motiu que esperem que es puguin tenir nous espais de contacte i comunicació amb els diferents grups del consistori, dins del possible i amb la urgència de la situació, i l’alt nivell d’exigència per donar resposta a totes les necessitats. Seria molt positiu donada la situació, enfortint la unitat de tot el consistori davant aquest repte que se’ns presenta.

La formació vol mostrar tot el suport i agraïment al conjunt de treballadors i treballadores municipals; a tot el personal mèdic i sanitari, i  a totes les persones que exerceixen treballs per a garantir el subministrament d’aliments, medicaments, treball de cures, equips de suport, seguretat, neteja i transport.

Tanmateix des de Mollet en Comú es demana a la ciutadania el seguiment de les normes i consells oficials per fer front a aquesta situació i que podeu trobar tant a la pàgina de l’ajuntament, com a http://salutweb.gencat.cat/ca/inici  (pàgina del Departament de Salut de la Generalitat), o bé l’aplicació STOP COVID 19CAT, o d’altres portals i xarxes socials de protecció civil i mossos d’esquadra, o d’altres fonts de caràcter oficial.

Recordeu, #quedatacasa #joemquedoacasa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *