fbpx
23/06/2024
OpinióPolitica

Nova alcaldia: Un canvi que ha d’anar més enllà

Sense cap dubte, la noticia política del mes a Mollet és la renuncia  de Josep Monràs com a alcalde de la ciutat. És un canvi significatiu, però encara està per veure si efectivament el projecte estratègic, el model de ciutat i les formes de governar de l’equip de PSC-PODEMOS fan un gir que puguem notar els ciutadans de Mollet.

Des de Mollet en Comú molt ens temem que tot i el canvi de la persona a l’alcaldia les formes siguin les mateixes. I ens entristeix perquè estaríem perdem una gran oportunitat de fer un Mollet millor.

Els 18 anys de Monràs a l’alcaldia han estat temps de conflictes i de greus errors a la gestió que tothom pot recordar. El seu equip ha instaurat una forma de governar “dura” tenim com a màxima allò de “o estàs amb mi o contra mi”. Tot i que ha tingut períodes molt durs com ara la crisi econòmica del 2008 o la pandèmia de la covid no s’han aprofitat per obrir diàlegs i participació amb ciutadans i entitats. Monràs i companyia han tirat pel dret mantenint un model de ciutat basat en el creixement i en el totxo quan ja fa temps que aquest model està més que esgotat. No ens cal un POUM expansiu o un nou megabarri com el Calderi. Cal superar aquesta etapa i fer un gir de polítiques cap a l’esquerra. Cal recordar que tots aquests anys, Monràs ha governat mirant a la seva dreta comptant amb el suport fàctic del PP, C’s i Convergència.

Des de Mollet en Comú considerem que hem de reconvertir aquesta renúncia de Monràs en una oportunitat per fer un canvi radical de polítiques a Mollet. El PSC farà 35 anys governant el 2023 amb unes inèrcies que el fa moltes vegades indistingibles de les dretes. El 2023 tindrem l’oportunitat de donar un cop a l’escenari polític molletà i posar sobre la taula veritables polítiques d’esquerres:  el que toca és més i millors serveis públics, més drets socials,  més respecte pel medi ambient, més atenció a les persones, menys contaminació, més diàleg, convivència i participació. Mollet és una ciutat de gent treballadora i d’esquerres i podria ser líder en aquestes polítiques com ho és Barcelona. Mollet en Comú ens hi deixarem la pell per fer possible aquest canvi

Aquest article es va publicar al butlletí municipal QUATRE CANTONS de juny 2022

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *