fbpx
19/06/2024
FeminismeMollet En Comú

MOCIÓ DE MOLLET EN COMÚ EN SUPORT AL 8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA

Tot i que, com cada any, la formació ha donat total suport a la declaració institucional aprovada pel conjunt dels grups municipals representats a l’Ajuntament de Mollet, també vol donar difusió pública a la moció que Catalunya en Comú i els seus grups feministes estan impulsant als ajuntaments on és present.

El 8 de Març és una jornada de lluita a la qual dones de tot el món celebren els drets conquerits alhora que reivindiquen els que encara estan per conquerir en el camí d’assolir la igualtat. Un any més des de Mollet en Comú es vol commemorar aquesta data amb un seguit d’activitats que comencen amb la difusió d’una moció pròpia al Ple Municipal de l’Ajuntament de Mollet. Tot i que institucionalment el que es fa des de l’Ajuntament és aprovar una declaració institucional, amb la que Mollet en Comú hi és d’acord, també entenem que cal donar difusió a reivindicacions concretes que estan orientades al món local.

A la moció dels comuns es destaca el pes que ha tingut el feminisme els últims anys i com la situació de crisi i de pandèmia ha colpejat més a les dones i  ha fet més evident que necessitem una transformació del model productiu que superi els rols de gènere i garanteixi la igualtat d’homes i dones. És del tot necessari que s’intervingui des de les administracions públiques per tal de lluitar contra la precarització de la vida de les dones i la feminització de la pobresa. I en aquest sentit és molt el que es pot fer des dels ajuntaments que tenen efectivament competències en polítiques d’igualtat.

És per això que la moció va més enllà de la declaració institucional i reclama als ajuntaments  que amplií el pressupost en matèria d’igualtat i en polítiques feministes. Entre d’altres qüestions reclama augmentar els serveis municipals d’informació i atenció a les dones, un pla de xoc contra la feminització de la pobresa, garantir que les empreses que accedeixin a la contractació pública tinguin condicions laborals dignes amb plans d’igualtat o que es garanteixin habitatge social o ajudes al lloguer per a dones vulnerables.

Aquí teniu la moció de Mollet en Comú

i aquí la declaració institucional que també subscrivim

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *