fbpx
19/04/2024
Educació

MOLLET EN COMÚ PLANTEJA MESURES NECESSÀRIES PER A L’INICI DEL CURS ESCOLAR

El repte d’aquest curs 2020-2021 ha de passar per recuperar la presencialitat alhora que es garanteix un retorn segur per als i les alumnes.

Des de Mollet en comú creiem que totes les administracions han de mobilitzar tots els recursos per assegurar unes aules sense massificar i uns centres escolars sense riscos de contagis o brots. Per tant i per a això, ha d’haver una clara coordinació entre el Departament d’Educació i els ajuntaments.

Hi ha moltes incerteses i inseguretats en relació amb el retorn a l’escola. Des dels comuns  vivim amb preocupació la situació que està vivint la comunitat educativa a Catalunya. Un objectiu prioritari és reduir les desigualtats que la pandèmia està ocasionant i frenar el galopant augment de la segregació escolar. Des de l’àmbit municipal cal garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats educatives per a tots els nens i nenes i joves de la ciutat i de tots els territoris. En aquest sentit s’han proposat algunes propostes i accions que els ajuntaments haurien de dur a terme.

Actualment hi ha molts dubtes encara per resoldre: com es resoldrà la neteja en horari lectiu, com es suplementarà la consergeria per cobrir més d’una porta d’accés, com es garanteix el dret a l’educació en el cas que els infants estiguin en un període de confinament; quin serà el reforç de vetlladores i personal d’atenció i seguiment per a garantir les situacions especials d’una escola inclusiva.

De cara a l’inici del curs 2020-2021, els Ajuntaments tornen a tenir un paper cabdal en l’obertura dels centres escolars.

Des de Mollet en Comú creiem que algunes de les accions que caldrà tenir en compte seran:

  • Augment de les dotacions de Protecció Civil i Policies Locals per a garantir unes entrades i sortides segures a les escoles. Aquestes han de tenir una durada més perllongada i diferents entrades i sortides als recintes escolars.
  • Pintat i marcatge de la distància de seguretat a les entrades dels centres en l’espai públic.
  • Augment de recursos en la neteja. És precís saber si hi haurà dotació pressupostària per a fer-ho.
  • Planificació preventiva d’espais municipals per a possibles usos lectius. En una situació canviant com la que ens trobem seria necessari anticipar-se a la petició – si es dóna- del departament d’educació.
  • Connexió permanent amb atenció primària i amb les infermeres de referència.
  • Seguiment i suport activitats extraescolars i reforços educatius
  • Augment de recursos destinats a les escoles bressol municipals.
  • Augment de recursos destinat a les escoles municipals de música i d’art: per a garantir que tothom hi pot accedir, pensar en espais alternatius per a poder garantir les distàncies de seguretat. Ccal una normativa clara i específica per part del departament d’Educació.
  • Diàleg amb els centres escolars.

Per últim, des del grup municipal de Mollet en Comú s’està en contacte amb el regidor d’educació de l’Ajuntament de Mollet, per tal d’estar al cas de la situació. Per ara sembla no haver-hi cap novetat respecte la posada a disposició de centres alternatius per a fer-hi classe. Compartim plenament la voluntat de cooperació que ens ha expressat, i properament esperem poder celebrar una reunió on tractar els diferents assumptes relatius a la tornada a l’escola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *