fbpx
22/06/2024
Educació

Per una Tornada Segura a l’Escola

El repte d’aquest curs 2020-2021 passa per recuperar la presencialitat, alhora que es garanteix un retorn segur per l’alumnat i tot el personal: docents, personal de neteja i de menjador i lleure.

És imprescindible la coordinació entre el Departament d’Educació i els ajuntaments. Cadascú assumint la tasca que li pertoca, i amb més que voluntat i bones paraules.

Hi ha moltes incerteses i hi ha molt en joc: la cohesió social, l’aprenentatge, el benestar físic i emocional d’infants i adults. Però també cal garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats educatives per a tots els nens i nenes i joves.

Quan es publiqui aquest article potser ja hi ha més concreció (a 4 dies de començar el curs), però encara hi ha dubtes a resoldre: la neteja en horari lectiu no està garantida, i carregar-ne la responsabilitat al personal docent no és bona solució.

El que més preocupa és què passarà davant un cas positiu, i com afectarà al seguiment del curs per la classe que es vegi afectada. De nou, s’han de posar mesures per garantir el dret a l’educació, per a tothom.

Hi ha més assumptes: el reforç de vetlladores i personal d’atenció per a alumnat amb necessitats especials, el funcionament dels menjadors i el seu personal, que porten mesos en una situació de molta incertesa.

Des de Mollet en Comú fa una setmana vam plantejar algunes accions: augment de les dotacions de Protecció Civil i Policies Locals per a garantir entrades i sortides segures; pintat i marcatge de la distància de seguretat a les entrades dels centres en l’espai públic; augment de recursos en la neteja; Planificació d’espais municipals per a possibles usos lectius; connexió permanent amb infermeria de referència; seguiment i suport activitats extraescolars i reforços educatius; i augment de recursos destinats a les escoles bressol municipals i a les escoles municipals de música i d’art

S’ha començat molt tard a treballar en la tornada a l’escola, i s’ha fet sense els recursos humans i econòmics necessaris. L’escola pública ja venia tocada per les retallades de fa anys. Amb la crisi de la COVID19 es demostra un cop més, que cal prioritzar l’educació i la sanitat, serveis bàsics.

Volem llençar un missatge de coratge, de reconeixement a la tasca de tot el personal que fa que els centres escolars des d’infantil fins a secundària, funcionin, i que vetllen perquè els infants estiguin el millor possible.

Aquest article es va publicar a l’edició impresa del setmanari Mollet a Mà amb data 10/9/2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *