fbpx
19/06/2024
Medi AmbientMollet En Comú

MOLLET EN COMÚ VA PRESENTAR EL PASSAT 2 DE SETEMBRE UNA MOCIÓ AL PLE, D’ADHESIÓ AL PACTE DE TEGUISE, CONTRA EL MALTRACTAMENT ANIMAL

El passat 2 de setembre, el grup municipal de Mollet en Comú va presentar una moció per al proper Ple de setembre, per tal d’adherir-se al Pacte de Teguise.

El Pacto de Teguise es va signar el 17 d’agost a la localitat del mateix nom, a les Illes Canàries, mobilitzades per la indignació davant un cas de maltractament cruel i acarnissat cap a un gos anomenat Timple. Es tracta d’un pacte social, que pretén unifica el teixit social animalista i al conjunt de la societat civil i política, contra el maltractament, la crueltat i la violència cap als animals. I té com a objectiu prevenir i  penalitzar el maltractament animal a l’Estat Espanyol, i exigir els canvis legislatius necessaris per a la seva eradicació.

En aquesta proposta, es planteja que el municipi de Mollet del Vallès s’adhereixi al “Pacto de Teguise”, i es sumi a la petició de reforma del Codi civil Espanyol, per a fer una distinció a favor dels animals, i d’aquesta manera, enfortir la legislació en pro de la defensa dels animals. Això passa per fer lleis que previnguin casos de crueltat contra els animals, es fomenti l’educació en l’empatia, que augmentin els estàndards de protecció, i s’endureixi les penes en casos d’especial crueltat.

La moció també demana al Govern de la Generalitat que augmenti els recursos als ajuntaments per a desenvolupar polítiques de benestar animal i protecció de la fauna. A més, es vol treballar per a promoure la formació del personal de les administracions públiques, en especial es destaquen els policials locals, i que puguin tenir totes els recursos necessaris per a aconseguir, també, una actuació més àgil davant de situacions que ho requereixen.

Aquesta és una proposta que ha estat treballada des del grup de comuns a nivell nacional, a partir de la tasca feta per les diverses entitats, organitzacions socials i polítiques de defensa dels drets i el benestar animal que van impulsar el Pacte, i s’ha considerat oportú fer-se’n ressò també, a Mollet.

Prèviament a la presentació de la moció, Mollet en Comú ha contactat i l’ha compartit amb les diferents entitats animalistes de la ciutat, algunes d’elles ja adherides al Pacte, conscients i reconeixent la tasca que fan diàriament i constantment per a la defensa del dret dels animals.

El grup municipal de Mollet en Comú segueix treballant per a presentar altres mocions al proper ple de 28 de setembre.

Aquí us adjuntem el text complert de la moció en PDF:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *