fbpx
12/07/2024
EducacióMobilitat i Territori

Mollet en Comú reivindica els patis oberts a les escoles per la seva funció social, comunitària i de cohesió

Mollet en Comú aposta, des de fa anys, pels patis oberts de les escoles de la nostra ciutat, per la seva funció social, entre d’altres, i celebra que un dels acords de pressupostos sigui l’obertura d’un nou pati d’escola aquest 2023, que es farà efectiu molt properament

Des de 2018, quan es van plantejar les 50 propostes al pressupost, s’ha vingut reivindicant i proposant l’obertura de patis d’escola durant el cap de setmana, per tal que els veïns i veïnes del barri en puguin fer ús, fora de l’habitual horari escolar, per practicar esport i tenir un espai comunitari més al barri.

Precisament aquesta idea de comunitat és important, i des de Mollet en Comú es vol destacar la funció de cohesió que es pot aconseguir obrint aquests espais públics, en horari no lectiu. La formació proposa que n’hi hagi un a cada barri.

Es mostren satisfets perquè al llarg d’aquests 4 anys, se n’han obert 3, i ben aviat, el quart pati serà una realitat, tal i com s’ha comunicat per part de l’equip de govern.

Aquesta va ser una de les propostes que es va fer pel pressupost 2023.

Per a Marina Escribano Maspons, portaveu de Mollet en Comú, “l’obertura de patis de les escoles va més enllà d’un espai per a practicar esports en cap de setmana; és una aposta per fomentar relació entre el veïnat, fer més comunitat, i obre possibilitats per a que s’organitzin activitats per iniciativa de veïns i veïnes”

D’altra banda, cal posar en valor que l’obertura de patis, repercuteix en creació de llocs de treball, amb la contractació de les persones que han d’obrir i tancar portes, i dinamitzar l’espai.

Un altre element positiu d’aquesta mesura és que permet la pràctica de l’esport de forma gratuïta a tothom, sense distincions, donant oportunitats des del servei públic i els equipaments de la ciutat.

Aquí teniu el video curt que hem fet explicant aquest tema:

I Aquí la noticia a Vallès Visió

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *