fbpx
23/06/2024
Medi AmbientMobilitat i Territori

MOLLET EN COMÚ DONA SUPORT AL CONTENCIÓS CONTRA EL PLA DEL CALDERI

Mollet en Comú, com a membre de la Plataforma Salvem el Calderí, secunda la presentació d’un recurs contenciós administratiu i fa una crida a la col·laboració de la ciutadania en el finançament d’aquesta causa i a la participació en futures mobilitzacions.

Els últims anys hem vist com el govern local de Mollet ha revifat i accelerat el projecte d’urbanització del Calderí, l’última gran reserva de sol de la ciutat i que dibuixa un nou megabarri de 1400 habitatges ocupant 300.000 m2. Mollet en Comú i altres forces polítiques i socials de la ciutat s’han oposat sempre a aquest desenvolupament, Malgrat això, fa uns mesos es va aprovar definitivament el projecte amb el suport del govern local de PSC i Podem i dels regidors de Ciutadans i Junts x Mollet.

Davant l’aprovació del projecte les forces polítiques i socials que s’havien oposat van decidir organitzar-se i mobilitzar-se per tal de fer palès el descontentament de la ciutadania. Així es va constituir la Plataforma Salvem el Calderí (@SOS_Elcalderi), de la que Mollet en Comú en formem part,  que va iniciar accions i mobilitzacions contra el projecte com ara la manifestació del 28 de maig on centenars de persones van passejar pel Calderí per reclamar la preservació de l’espai.

Passat l’estiu, la Plataforma continua valorant possibles accions i en una recent assemblea, el 9 de setembre, va aprovar presentar un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Una decisió que des de Mollet en Comú es va recolzar fermament.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú: “No ens agrada recórrer a la justícia, però tenim elements per qüestionar com s’han fet les coses i veiem aspectes legalment discutibles. La judicial és l’única via que ens quedava per aturar aquest despropòsit del govern local, i no hem dubtat en fer-la servir”

Per a Mollet en Comú aquesta lluita té molt a veure amb altres que s’estan donant al territori, les que defensa la plataforma SOSVALLES o, per exemple, la recent lluita contra l’ampliació de l’aeroport. La pandèmia que vivim, el canvi climàtic, la crisi ambiental, ens han de fer reconsiderar el model econòmic basat en un creixement que a la llarga resulta insostenible i perjudicial per a la vida.

Finalment, cal recordar que per finançar aquesta acció jurídica la plataforma Salvem el Calderí ha iniciat una campanya de crowdfounding a la que des de Mollet  en Comú conviden a participar a tota la ciutadania. Es poden fer aportacions a:
https://www.kukumiku.com/proyectos/salvem-lespai-agricola-del-calderi/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *