fbpx
12/07/2024
Medi AmbientMobilitat i TerritoriPolitica

NO CEDIM AL XANTATGE: APAGUEM ELS BENEFICIS DE L’OLIGOPOLI, ENCENGUEM ELS DRETS DE LA MAJORIA

Mentre la ciutadania i les empreses s’esforcen per arribar a final de mes després d’aquest duríssim any i mig de pandèmia, la factura de la llum puja fins a màxims històrics.

🎩 I això perquè? Perquè tenim un oligopoli elèctric sense cap mena d’escrúpòl que, des de la seva privatització, ha gaudit de total impunitat gràcies a la protecció de gran part dels poders polítics i mediàtics.

🤯 I és que en els últims 10 anys i gràcies a la gestió deficient del PP, els accionistes d’Endesa s’han embutxacat 27.641 milions €. Mentrestant, però, milers de famílies havien de veure com els hi tallaven la llum.

❌ I quan es vol fer el que és de sentit comú, intervenir i regular el mercat, han actuat com una màfia i volen convertir a tota la ciutadania en els seus ostatges.

Ha quedat clar que aquestes elèctriques van en contra de l’interès general i de les persones.

Què hem de fer per aturar-ho

És el moment de les polítiques valentes i a favor de la majoria:

💸 Limitar els beneficis caiguts del cel. Els hi pesi el que els hi pesi

⚡️ Que es reguli el preu de l’energia nuclear i hidroelèctrica, que suposaria un estalvi d’entre 1.500 i 3.200 M€ per la ciutadania.

🏛 Crear una empresa pública d’energia a nivell estatal que garanteixi un control de preus i la reducció de la pobresa energètica (vam presentar proposició de Llei del Congrés).

🖼 Imatges i 🎥 Vídeo: https://drive.google.com/drive/folders/1ynS_QJEL5gY1qg8sfLm5z5LKME5WlPyb?usp=sharing ✒️ Web per signar: https://encomupodem.cat/energia-publica/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *