fbpx
22/06/2024
PoliticaSolidaritat

LA JUNTA DE PORTAVEUS DE L’AJUNTAMENT DE MOLLET APROVA UNA DECLARACIÓ EN SUPORT AL POBLE COLOMBIÀ.

La declaració ha estat impulsada pel grup municipal de Mollet en Comú i és una declaració aprovada pel Consell Municipal de Cooperació Internacional de Barcelona. A la declaració es demana al govern colombià que garanteixi els drets fonamentals de la seva ciutadania.

A Colòmbia, la proposta governamental de fer una reforma en el sistema tributari ha desencadenat una onada de protestes impulsades pels sindicats i diferents organitzacions de la societat civil. Aquesta reforma tributaria augmentava els impostos en productes de primera necessitat en una societat greument afectada per la crisi econòmica derivada de la pandèmia global del la COVID-19.

A aquestes propostes el govern ha respost amb una violència i contundència del tot desproporcionada i que ha estat condemnada per l’ONU i diferents organismes internacionals. La Defensoria del Poble Colombià assenyala desenes de morts i centenars de ferits a més d’un gran nombre de persones desaparegudes.

La intervenció de l’exercit i la policia ha estat escandalosa, fent servir armes llargues i foc real contra la població i un seguit d’amenaces i agressions contra observadors internacionals, activistes socials i periodistes

A la part dels acords de la declaració institucional de la Junta de Portaveus, els grups municipals acorden condemnar aquests fets repressius que vulneren els més elementals principis democràtics i els drets humans i insten al govern colombià a que restableixi el procés de diàleg i faciliti les condicions per fer possibles els drets de reunió i de manifestació així com que garanteixi la verificació del compliment efectiu dels drets de protesta i de llibertat d’expressió.

Adjuntem declaració institucional:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *