fbpx
19/06/2024
Món del TreballPolitica

MOLLET EN COMÚ PRESENTA UNA MOCIÓ COMMEMORANT L’1 DE MAIG

El Ple municipal d’aquest dilluns 26 d’Abril discutirà una moció presentada pel Grup Municipal de Mollet en Comú en suport de les mobilitzacions del primer de maig, dia internacional dels treballadors i treballadores.

Com cada any el Grup Municipal dels comuns de Mollet ha presentat per aquest ple d’Abril una moció recordant l’1 de Maig. Aquest any, però, la pandèmia global de la COVID-19 marca un escenari especialment preocupant per la situació social, econòmica i laboral que pateixen els treballadors i treballadores. Si ja anàvem patint situacions estructurals com la creixent precarietat laboral, les dificultats d’accés a l’habitatge o un atur elevat, la crisi postcovid augurà una situació encara més alarmant amb un atur disparat i un previsible increment dels nivells de pobresa.

En aquest context, la moció dels comuns dóna suport als sindicats, a les seves reivindicacions i a les seves mobilitzacions. En concret, demana també al govern de l’Estat la derogació de les diferents reformes laborals regressives i que faci efectives les pujades del SMI acordades al pacte de govern de la legislatura. En el cas de la Generalitat, la moció demana la ràpida conformació d’un Govern que pugui fer front a la crisi social i econòmica provocada per la pandèmia.

Per últim, Mollet en Comú crida a la ciutadania a participar de les diferents mobilitzacions convocades per les organitzacions sindicals. En el cas de Mollet, l’organització local dels comuns instal·larà un estand informatiu a les rambles de Mollet aquest diumenge 2 de Maig. A l’estand es distribuirà el manifest que Mollet en Comú editarà per l’ocasió i s’instal·larà una petita exposició sobre el món sindical facilitada per CCOO.

Aquí teniu la moció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *