fbpx
16/04/2024
EducacióMollet En ComúSanitat

MOLLET EN COMÚ PORTA AL PLE UNA MOCIÓ DEMANANT MÉS BEQUES I AJUDES PER A NENS AMB NECESSITATS ESPECIALS.

La moció denuncia mancances i insuficiències en les actuals ajudes als nens amb trastorns psicosocials i d’aprenentatge i ha estat elaborada per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès.

A partir de l’experiència de familiars de nens en necessitats especials, la Plataforma de la Sanitat Pública del Baix Vallès ha fet arribar als diferents grups municipals una moció en defensa de l’augment d’aquestes beques i ajudes. En aquest cas, tal  com determina el ROM, ha estat el grup municipal de Mollet en Comú el que ha portat a l’ordre del dia del Ple de maig aquesta moció, tot i que cal destacar que ha comptat amb el suport unànime de tots els grups en el seu procés de tramitació.

A la moció es destaca que tot i que existeixen ajudes i serveis per aquests nens i nenes ara per ara els serveis existents es queden curts per atendre la quantitat de trastorns psicològics de tots tipus que afecten infants i adolescents, especialment a partir de la situació de pandèmia que vivim. Si, per exemple, el CSMIJ (Centre de salut mental infantil i juvenil) de Mollet sempre ha estat mancat de personal ara la situació és més punyent amb mesos d’espera per la primera visita i 3 mesos d’espera entre les posteriors visites. Temps del tot excessius per un correcte seguiment d’aquests pacients i que moltes vegades obliga les famílies a buscar alternatives de pagament.

També es destaca que hi ha trastorns del llenguatge o de l’aprenentatge que tot i ser freqüent, com ara la dislèxia,  no són tractats en aquests centres i per tant les famílies han de recórrer novament al sector privat.

Per altre costat es recorda que l’import de les beques que es concedeixen es fan efectiu amb molt retard i que la seva vàlua no s’ha anat revalorant amb l’IPC. I, és més, la nova llei educativa (LOMLOE) pot deixar fora d’aquestes beques a alguns trastorns com la dislèxia o el TDAH. Sense beques, es denuncia, molts nens i nenes no podran accedir al tractament de logopèdia o psicopedagògic que necessiten fora de l’escola.

Amb aquesta moció, l’Ajuntament de Mollet, doncs, reclama a les administracions competents que donin suport a les famílies afectades incloent-hi tots els trastorns a les beques i ajudes, augmentant aquestes amb l’IPC i més personal pel servei de salut mental infantil i juvenil de Mollet. 

Adjuntem moció:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *