fbpx
22/06/2024
EconomiaMobilitat i Territori

MOLLET EN COMÚ PRESENTA UNA MOCIÓ AL PLE MUNICIPAL DEMANANT REBAIXAR EL TRANSPORT PÚBLIC PER COMPENSAR LES PUJADES DE PREUS

Els comuns denuncien la situació que està provocant entre les famílies més vulnerables la pujada dels preus de l’energia i de tots els productes en general. Calen mesures que corregeixin aquesta situació.

A principis d’abril era notícia que Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, proposava rebaixar un 50% el preu de la targeta T-Usual durant 3 mesos per tal que els usuaris i usuàries del transport públic tinguessin una ajuda generalitzada davant la situació d’alarmant increment del cost de la vida. Colau proposava a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que adoptés aquesta mesura que ara s’està estudiant.

D’aquella i d’altres propostes sorgeix aquesta moció que ara estan portant els comuns als ajuntaments de Catalunya on som presents. És evident que vivim una greu situació econòmica, agreujada, a més, per la situació de guerra a Ucraïna i les seves implicacions. Amb una inflació del 9,8% i preus de la llum disparats aquesta crisi afecta especialment a les famílies treballadores que a la vegada són els usuaris generalitzats del transport públic.

A més de la mesura més cridanera d’aquesta rebaixa del 50% a la T-Usual, la moció demana que el govern de la Generalitat faci modificacions fiscals de la seva competència que permetin gravar a les companyies energètiques per tal de finançar polítiques redistributives que permetin garantir el consum energètic a les persones en situació de necessitat.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú: “Ada Colau demostra com de necessàries, i possibles,  són polítiques valentes que posin les necessitats de les persones per davant dels beneficis de les elèctriques. Un transport públic eficaç i de qualitat a un preu accessible és de les millors coses que poden fer per la gent i pel planeta”

Adjuntem text de la moció:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *