fbpx
22/05/2024
Medi Ambient

MOLLET EN COMÚ PRESENTA UNA MOCIÓ AL PLE MUNICIPAL DEMANANT QUE ES GARANTEIXI LA PRESERVACIÓ DEL MEDI AMBIENT PER A LES GENERACIONS FUTURES

La creació de la institució “defensor o defensora de les generacions futures” a tots els àmbits, des dels internacionals als nacionals, pot ser una eina per conscienciar i garantir la protecció ambiental posant l’accent en les generacions futures.

El grup municipal de Mollet en Comú, presenta en el ple d’abril, que se celebrarà aquest dilluns 25, una moció demanant la creació de la figura del defensor de les generacions futures. Aquesta és una figura que, de diverses formes, s’està començant a aparèixer als estats més avançats del planeta com ara Alemanya, Regne Unit, Suècia i d’altres. En tots els casos la idea central és que les generacions presents tenim la responsabilitat de preservar la qualitat i condicions  de vida al nostre medi ambient perquè arribi en bones condicions a les generacions del futur. Aquest tenir en compte als humans del futur fa més evident la necessitat, l’imperatiu moral, de lluitar contra el canvi climàtic o la destrucció del medi ambient. No pot ser que decisions que prenem ara, amb visions de curt termini, acabin hipotecant l’habitabilitat del planeta per les persones que ens succeeixin.

Per a Marina Escribano, portaveu dels comuns a Mollet: “Aquesta idea de pensar en els nostres fills i filles, nets i netes i més enllà, posa de manifest que important és preservar el que tenim. ¿Quin món els hi volem deixar?. Semblant a l’eslógan “actua localment, pensa globalment” també cal “actuar a la nostra generació, pensant en les futures””

Aquesta moció s’està debatent a molts ajuntaments de Catalunya i forma part d’una campanya impulsada per la Fundación Savia. La moció demana la creació d’aquesta figura de la institució “Defensor o defensora de les generacions futures” a escala de les Nacions Unides, de l’Unió Europea, de l’estat espanyol i de la Generalitat de Catalunya.

Adjuntem text de la moció:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *