fbpx
19/06/2024
Sanitat

MOLLET EN COMÚ PORTA LA SALUT MENTAL AL PLE MUNICIPAL

La formació ha presentat una moció que fa palès l’augment de problemes de salut mental a conseqüència de la pandèmia i demana plans comunitaris de salut mental especialment per a joves.

El confinament, les restriccions i totes les implicacions de la pandèmia global de la COVID-19 han comportat un significatiu augment dels trastorns de salut mental entre la població. De diferents enquestes i estudis s’extrauen dades com ara que s’ha triplicat el percentatge de la població amb simptomatologia de depressió o que el consum de psicofàrmacs s’ha multiplicat per 3,5 entre els joves.

L’augment en els casos relacionats amb la salut mental i l’estrès (ansietat, depressió, trastorns alimentaris i d’altres) està tensionant els serveis públics d’atenció a aquestes problemàtiques i, per tant, cal augmentar i reforçar els recursos ara mateix existents.

En aquest sentit, els comuns proposen plans comunitaris de salut mental d’adolescents i joves centrats en la prevenció, la gestió del malestar i l’ajuda en situacions de trastorns en coordinació amb els serveis socials i el sistema educatiu.

La moció demana al govern local l’estudi de la possibilitat de la creació d’Unitats Locals per a la millora de la salut mental d’adolescents i joves i a desenvolupar les competències municipals en matèria de promoció de la salut per tal de treballar en la prevenció i detecció de problemes de salut mental entre la població.

Pel que fa a les competències de la Generalitat, la moció demana que s’augmentin els recursos destinats als àmbits socioeducatius per enfortir l’atenció a la salut mental. Es proposa la creació d’una Xarxa Pública d’Atenció Comunitària en Salut Mental  i es demana que es desplegui el Pla Nacional de Salut Mental i Emocional amb especial col·laboració amb els ajuntaments.

Per a Marina Escribano, portaveu dels comuns a Mollet, “la pandèmia ha demostrat la importància dels serveis públics, però, més enllà de la COVID, no podem oblidar totes les seves implicacions. També ha comportat, per exemple, un empitjorament de la salut mental de la població. Cal millorar tant com calgui els serveis públics en aquest àmbit per revertir aquesta situació ”.

Adjuntem text íntegre de la moció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *