fbpx
12/07/2024
Mollet En ComúPoliticaSanitat

MOLLET EN COMÚ S’OPOSA A L’OBERTURA D’UN CENTRE DE JOC A L’ANTIGA DISCOTECA TEATRE

Al passat ple de Febrer la regidora d’urbanisme, Mireia Dionisio, confirmava la sol·licitud d’aquest tipus d’activitats i la seva previsible obertura.

Fa unes setmanes era notícia a les xarxes socials de Mollet la possible obertura d’un nou centre de joc (sala d’apostes, bingo o similar) a l’antiga discoteca Teatre, una notícia que confirmava la premsa local que indicava que s’havia sol·licitat una llicència per obrir un espai de restauració i sala de bingo. A la vegada que s’informava que el govern municipal tot i que “no era l’activitat que més desitjaven per la ciutat” es limitaria a “complir amb la normativa”.

La regidora Mireia Dionisio, a pregunta de Mollet en Comú, confirmava públicament en el Ple Municipal del passat 22 de febrer la notícia, afirmant a la seva resposta que “el govern complirà la normativa” i “que aquesta ordenança permetrà que es posi aquesta activitat en aquest emplaçament”

Es dóna el cas que a l’últim any l’Ajuntament ha aprovat dues mocions contra el joc i la proliferació de cases d’apostes. En concret, la primera al ple de febrer de 2020, presentada per Mollet en Comú i la segona al ple de novembre de 2020 presentada per Podem Mollet, quan ja participava del govern municipal. En totes dues es reclamava a les diferents administracions, també a l’ajuntament de Mollet, actuacions per a lluitar contra la problemàtica que generen aquest tipus d’activitats. Significativament en les dues ocasions aquestes mocions van ser aprovades per unanimitat.

Per a Mollet en Comú és preocupant que el govern municipal mostri tan poca sensibilitat amb aquesta problemàtica i que s’escudi en les “restrictives” normatives vigents quan segurament es podrien fer actuacions i modificacions de les mateixes que evitin aquestes problemàtiques. Sense anar més lluny, aquests dies és notícia que la ciutat de Barcelona, governada pels comuns, ha decretat una moratòria d’un any per impedir les obertures d’aquests tipus d’establiments.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “L’addicció al joc és un problema de salut de primera magnitud que a més acostuma a afectar a les persones més vulnerables. És tota una contradicció que al ple aprovin mocions contra el joc i després aprovin la seva instal·lació a la nostra ciutat sense cap resistència. Sembla que ja els hi està bé”


Mollet en Comú treballarà aquest tema amb entitats i veïns  per tal de pressionar per lluitar contra l’obertura d’un centre d’aquest tipus a la ciutat. En un món on proliferen jocs on-line i escurabutxaques als bars no té cap sentit alimentar aquesta xacra amb centres especialitzats.

Us adjuntem les dues mocions aprovades per unanimitat al ple de Mollet contra el joc l’últim any:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *