fbpx
23/06/2024
EconomiaMollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ FA PÚBLIC LES SEVES PROPOSTES PELS PRESSUPOSTOS 2020

MOLLET EN COMÚ HA PRESENTAT A L’EQUIP DE GOVERN UN DOCUMENT DE PROPOSTES AL PRESSUPOST, PER LA MILLORA DELS BARRIS I DE LA CIUTAT

Ahir, dia 2 de desembre, s’ha exposat el document a l’equip de govern. El temps per negociar les propostes plantejades és malauradament molt curt, ja que el ple del pressupost serà el proper dia 16. Tot i així, perquè estem convençuts que són propostes molt positives per Mollet, esperem puguin ser incorporades al pressupost del 2020, i es puguin també establir certs compromisos polítics a futur.

El document de Mollet en Comú compta a dia d’avui amb un total de 158  propostes, i planteja un bloc de propostes de barri i un bloc de propostes de ciutat. A més, inclou demandes concretes amb partides específiques.

Pel que fa a la part de barris, es defensen un seguit de mesures comunes als barris, que són: millorar la neteja i el manteniment de la via pública a tots els barris; millorar i/o adequar la il·luminació; establir la policia de barri (policia de proximitat, que conegui el barri i que generi confiança i pugui treballar amb els veïns i veïnes); Apostar per una veritable xarxa d’agents cívics; Treball amb tots els barris per un pacte local pel civisme; posar en marxa un programa específic per promoure i mantenir el comerç de proximitat, que dóna vida als barris i que creen llocs de treball; promoure plans de desenvolupament comunitaris; fer compatibles els espais públics per a diverses funcions i gent de diferents edats; fomentar que les noves inversions i manteniments d’instal·lacions públiques es facin amb criteris d’estalvi energètic; promoure inversions fetes directament pel sector públic: amb plans d’ocupació, serveis d’obres propis, i promovent mà d’obra aturada de la ciutat, i implicació de l’Ajuntament en la difusió de les Associacions de veïns i la seva funció.

Seguidament, la formació s’ha volgut centrar en millores a fer a cada un dels barris, i són per tant, propostes de temes quotidians, relatius a molts àmbits: via pública, circulació, habitatge, jardineria, etc. Es podran consultar totes les propostes a la web de molletencomu.cat

Des de Mollet en Comú es vol reforçar la idea que el document és viu, i es va ampliant amb les aportacions de veïns i veïnes.

Les propostes de ciutat són aquestes. Per descomptat no són exhaustives, però si les que considerem que cal afrontar aquest any, com a mínim inici de treballs i posada en marxa.

Ø  Parc d’habitatge públic de lloguer

Ø  Residència pública per a la gent gran

Ø  Nou model de gestió de residus

Ø  Mesures contra emergència climàtica

Ø  Recuperació de la llera del riu Besòs

Ø  Millora de l’accessibilitat i l’aparcament a les estacions

Ø  Alternatives públiques per oci juvenil i promoció iniciativa privada

Ø  Pacte local pel civisme

Altres demandes més concretes i que plantegen unes xifres més detallades, i/o la creació de noves partides o bé un compromís polític, són les següents:

–          Inversió en barris: Fer una partida nova i específica per a inversions i millores en els barris, de 250.000 euros.

–          Inversió en escoles: incrementar la partida +100.000 euros.

–          Realitzar un estudi de recursos necessaris per implementar la policia de barri

–          Parc públic d’habitatges: incrementar el doble la partida del pressupost, i establir un compromís d’execució

–          Estudi global per a possible ubicació d’una residència de gent gran al terreny del costat de l’hospital

–          Inversió concreta en alguns equipaments esportius: Pavelló de Riera Seca, Pistes d’atletisme, i pistes exteriors de Can Pantiquet

–          Treballar per oferir la ciutat de Mollet com a municipi on construir-s’hi un  CUAP (Centre d’Urgències d’Atenció Primària), tot cedint terreny municipal.

La formació puntualitza finalment, que en cas que l’equip de govern acordi incorporar les propostes fetes per Mollet En Comú, s’haurà d’acompanyar d’un pla específic de seguiment per comprovar la realització d’aquestes. Així mateix, serà l’assemblea del proper dia 13 de desembre, amb tota la informació i negociacions que estigui a l’abast, la que acabarà de decidir el vot en el Ple dels pressupostos.

Aquí teniu el document complet:Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *