fbpx
22/06/2024
Mollet En Comú

MOLLET EN COMÚ DEFENSA UNA DIADA DE REIVINDICACIÓ DE DRETS SOCIALS I DRETS NACIONALS, I PER LA COHESIÓ SOCIAL

Davant la celebració de la Diada Nacional de Catalunya el proper 11 de setembre, Mollet En Comú vol manifestar el seu posicionament davant l’actualitat política a Catalunya.Fa mesos que el govern de la Generalitat està paralitzat, sense fer allò que li  correspon: donar resposta a les necessitats de la ciutadania, de tota. No només vivim en una paràlisi permanent i preocupant, sinó que s’estan volent tirar endavant mesures que no compartim i que empitjoren la vida de les persones. Un exemple és la Llei Aragonès, que obre les portes a la privatització de molts serveis, o bé el fet que les estadístiques ens situen com a una comunitat autònoma on la sanitat pública ha empitjorat enormement la seva qualitat. Un altre element greu i molt condicionant és tenir prorrogats els pressupostos, impedint que es tirin endavant mesures necessàries, i que no hi hagi recursos suficients per educació, cohesió social, ocupació, mesures ambientals o sanitat.

Venim d’uns anys perduts, on les polítiques d’austeritat no han parat d’agreujar les desigualtats socials i territorials. Tenim al damunt nous reptes, com l’emergència climàtica o la precarietat laboral, i no podem seguir amb l’actual situació de desgovern. Cal un govern estable i de progrés a Espanya, que dialogui amb Catalunya i reconegui la Plurinacionalitat de l’Estat. I cal un govern de la Generalitat que sigui capaç d’aprovar uns Pressupostos i que actuï amb urgència davant els greus problemes socials i ambientals que ha d’afrontar urgentment el país.

No és que ho vulguem des dels comuns, sinó que és de vital necessitat que el govern de la Generalitat desperti i comenci a governar per tothom, des de les urgències que reclama la ciutadania de Catalunya.

Evidentment, no oblidem que hi ha empresonats líders polítics i socials, una mesura, la presó preventiva, del tot desproporcionada i inacceptable, des de fa gairebé dos anys, i que no es pot normalitzar. Després del judici, aquesta tardor s’espera la sentència, com a part final d’un procés judicial, que sempre hem sostingut que no era la via per resoldre la qüestió de Catalunya. Davant aquesta judicialització d’un conflicte polític, defensem que cal una resposta política que se sustenti en els grans consensos de la societat catalana i que, per tant, inclogui la màxima transversalitat possible de forces polítiques i socials. Seguim pensant, que un referèndum acordat, pot ser una via per solucionar el conflicte. En tot cas, cal una resposta que, lluny d’incitar a la divisió i a la confrontació dins la societat catalana, generi cohesió.

Reclamem de nou la política i el diàleg per a la sortida d’aquest conflicte, i perquè sigui amb la mínima erosió de la convivència i la cohesió. Malauradament hi ha forces polítiques que volen incendiar aquesta convivència, i remarcar les diferències. Des de Mollet En Comú continuem defensant fermament la idea positiva i constructiva de Catalunya, un sol poble. Reivindiquem recuperar l’esperit fundacional de la manifestació de 1977, amb un lema que expressava el sentit de l’onze de setembre en la democràcia, ara més que mai, un sol poble. Un sol poble, tres paraules com a símbol integrador de la nació real formada per la ciutadania realment existent que conforma el nostre país.

Per tot això, el proper dia 11 de setembre, assistirem a l’ofrena floral en commemoració de la Diada de Catalunya, així com els nostres regidors i regidores participaran de l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *