fbpx
23/06/2024
Mollet En ComúOpinióPolitica

Això s’ha de saber

Des de setembre, l’equip de govern ha limitat el paper dels grups de l’oposició i de la ciutadania, al Ple de la ciutat. El Ple, òrgan de màxima representació, on hi són les forces polítiques que representen la diversa ciutadania de Mollet.
Una part de la restricció es basa en una sentència interpretada de tal manera que no es permet portar tots els temes que es volen al Ple, però el criteri no és clar. La interpretació no és gens objectiva, i sembla que segueix més la conveniència del govern. I així ens trobem, que hi ha coses que entren i n’hi ha que no, sense explicació. Cap altre ajuntament ho està fent, som únics.
L’altra part de la restricció és començar a aplicar de forma diferent el ROM (reglament que regula el funcionament del Ple). Fa més de 20 anys que s’ha fet d’una manera, que permetia presentar i votar propostes, així com ser defensades per entitats, moviments i associacions. Però de cop, el PSC decideix que ja no tota la ciutadania podrà intervenir en el Ple, i que certs temes no es podran votar. A Podem i Cs ja els hi està bé.
No és una qüestió fàcil d’explicar en poques línies, ho sé. Però precisament el que crec més important és explicar que aquesta restricció és, essencialment, una decisió política.
Això allunya la ciutadania de l’Ajuntament. I això impedeix que puguem parlar certs temes de Mollet, i que puguem votar propostes que interessen per a wla ciutat.
Aprofito aquestes línies per respondre un article de la setmana passada, on deia que els comuns només volem parlar de temes que no són de Mollet. Ja sabem que mentir surt gratis. Tampoc cal donar-li massa propaganda a qui vol destacar a base d’atacar. Ara bé, qui ens segueix sap que fa molts anys que portem al Ple infinitat de propostes sobre Mollet: patis oberts, policia de barri, tarifació social, llera del riu Besòs, pla de civisme, accions en habitatge, noves bonificacions, feminisme, participació, formació animalista, Pla local de joventut, bus urbà, agenda compartida equipaments, etc. La gran majoria són d’àmbit local. I sí, també en portem algunes relatives a solidaritat amb altres parts del món, perquè al Ple hi anem a fer política, i posicionar-se davant d’injustícies, guerres, vulneració de drets, i defensar valors com la pau, el respecte i la tolerància, això també és fer política.
Per acabar: les nostres responsabilitats són treballar per Mollet, i  reivindicar drets quan sigui necessari. Mollet En Comú seguim treballant per Mollet, i fa uns dies que hem presentat un extens document amb 156 propostes pels Pressupostos 2020, amb idees i accions pels barris i per la ciutat.
És possible treballar de forma constructiva, alhora que reivindicar drets. Més faltaria!

Aquest article va apareixer publicat a l’edició 912 del 13/12/2019 del Setmanari SomMollet
https://www.sommollet.cat/opinio/50543/aixo-sha-de-saber

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *