fbpx
24/02/2024
EconomiaMedi AmbientMollet En ComúMón del TreballPensionistes

PLE DE L’ESTAT DE LA CIUTAT: aprovades les dues mocions de Mollet En Comú Podem – POLÍTIQUES PER A LA GENT GRAN i REINDUSTRIALITZACIÓ VERDA ALS POLÍGONS

Aquest dilluns dia 20 de novembre s’ha celebrat el Ple extraordinari de l’estat de la ciutat, i les 2 mocions que podia presentar el grup municipal de MECP van ser aprovades. Sobre dos temes cabdals: les polítiques per a la gent gran, i en particular dotar de més participació aquest col.lectiu important de la ciutat; i l’altra qüestió, sobre els polígons de la nostra ciutat: per millorar el seu estat, i impulsar una reindustrialització que contempli la transició verda i energètica.

Un any després, municipals entremig, i superats els 100 primers dies del nou govern, s’ha celebrem el debat de l’Estat de la Ciutat, amb l’objectiu de fer anàlisi de la ciutat, amb diverses mirades i poder debatre, reflexionar i també acordar i consensuar.

Un dels objectius d’aquest, hauria de ser el d’identificar els problemes i trobar-hi respostes. Hi ha, com és evident, diferents posicionaments i visions, però amb objectius comuns i compartits, el més evident dels quals, seria fer de la nostra ciutat un lloc millor per viure. Des de Mollet En Comú, la nostra portaveu Marina Escribano va voler destacar “aquest ple voldria també que servís per al reconeixement mutu i per l’autocrítica, però sobretot per a construir, en favor de la nostra ciutat i la seva gent”.

Com a novetat d’aquest ple, que es celebra un cop a l’any, és que hi ha hagut la possibilitat de presentar mocions, per part de tots els grups, en proporció al seu pes, així doncs, Junts, VOX i PP han pogut presentar 1 moció, Mollet En Comú Podem 2, ERC-EUiA 3, i el PSC 6. Acordat entre els grups municipals, per mirar de no solapar temes i monopolitzar debat, els temes de les propostes han estat ben diversos: mobilitat, seguretat, educació, gent gran, finançament local, indústria, canvi climàtic. El gruix de les mocions han estat aprovades, de fet, de les 14 mocions presentades totes han prosperat, i una ha estat rebutjada.

Des de Mollet En Comú Podem mostrem satisfacció per l’aprovació de les dues mocions presentades, i per haver pogut posar al centre dos temes cabdals, com és la gent gran i la indústria. Aquí podeu trobar les nostres mocions:

La GENT GRAN, un col·lectiu que s’acosta a ser el 20% de la població, que porta mobilitzant-se molts anys, i que representa una veu a escoltar a l’hora de dissenyar la ciutat. Cal atendre molts aspectes. L’envelliment actiu, cal posar recursos, nous serveis, infraestructures com una residència pública, polítiques específiques, anàlisi de necessitats futures, més espais de participació com ha de ser el Consell de la Gent Gran.

I la INDÚSTRIA i la dinamització econòmica, des de la vessant de la transició justa, i això és, un canvi en el sector indústri i l’activitat econòmica, que tingui en compte garantir drets laborals de la classe treballadora, la indústria verda, sostenible, respectuosa amb el medi ambient i que sumi davant la lluita contra l’emergència climàtica, i per aconseguir justícia social a la societat. Tres objectius gens senzills, que comencen amb la necessària inversió en els PAE (polígons d’activitat econòmica) de la nostra ciutat, per a esdevenir més atractius i competitius, i amb una clara proacció de l’ajuntament i altres agents del territori per fer més potents i punters aquests polígons, per aconseguir generar més llocs de treball.

Seguirem de prop el compliment de les mocions presentades així com de totes, i com ahir expressàvem a la intervenció:

Mollet té moltes mancances i molts reptes. També té Mollet té grans virtuts i oportunitats.

Des de Mollet en Comú Podem desitgem una ciutat per viure dignament i poder construir un projecte de vida i amb valors: de la comunitat per sobre l’individu; de coresponsabilitat; de respecte i convivència; cívica i compromesa; igualtat i tolerància.

És necessari resoldre els problemes del dia a dia, afrontar els reptes futurs també i a més, tenir la millor qualitat humana, perquè des de la institució no només es gestioni, sinó que es faci política en majúscules, la que fa millor la vida de les persones.

Des de Mollet en Comú estem convençuts que s’ha d’abordar tots aquests reptes que tenim per davant, amb estratègies àmplies i integrals, no amb actuacions puntuals. Creiem que així, és possible transformar realitats i millorar la ciutat i la vida de la seva gent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *