fbpx
18/07/2024
Mollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ PRESENTA “UN PRESSUPOST PER MILLORAR ELS BARRIS I LA CIUTAT”


Mollet En Comú fa mesos que treballa conjuntament amb veïns i entitats de tots els àmbits i barris de la ciutat, en la detecció de necessitats, i donant veu a propostes concretes. D’aquest procés en sorgeix un document, que ahir es va explicar, anomenat “Un pressupost per millorar els barris i la ciutat” i que serà presentat a l’equip de govern de cara al pressupost de 2020

Ahir en roda de premsa, el grup municipal de Mollet en Comú explicava i demostrava que són clarament una oposició constructiva que volen sumar i treballar en equip amb la ciutadania i el consistori, per millorar la ciutat.

La mirada es posa en la necessitat d’un pressupost que atengui més als barris, que és el lloc on la gent hi viu i hi conviu, i on fa temps que hi ha demandes desateses. Malauradament, les xifres per inversions dins el pressupost, fa anys que s’han reduït, i ha fet que s’acumulin cada vegada més assumptes pendents.  

El document presentat és viu i encara està rebent aportacions. Es divideix en tres grans blocs: un de barris, amb propostes comunes per a tots, i concretes per a cada un d’ells; un altre bloc de propostes de ciutat; i un tercer bloc, que recupera i continua reivindicant propostes fetes al pressupost 2018, que van ser acceptades i no s’han fer realitat.,

El primer bloc, centra en els barris, entra molt al detall: necessitats d’espais a la via pública pels veïns i veïnes, manteniment de mobiliari urbà, millores a equipaments, dignificar entrades de la ciutat, millora de la il·luminació, mesures per reduir velocitat, neteja, voreres, circulació, patis oberts, etc. 

Referent als temes comuns dels barris, cal destacar una de les qüestions reivindicada de fa temps, que és la policia de barri. Aquesta figura faria funcions de policia de proximitat, present al barri per tal de solventar incidències quotidianes, i alhora fer un efecte dissuasiu de cara a robatoris, furts o altres incidents.

D’altra banda, es proposen qüestions més generals que s’han d’abordar com a ciutat, de les que destaquem:  un pacte local pel civisme, residència pública per a la gent gran, parc d’habitatge públic de lloguer, nou model de gestió de residus, recuperació de la llera del riu Besòs, mesures contra l’emergència climàtica, alternatives d’oci i lleure per a la gent jove, entre d’altres.

Conscients que les 140 propostes que conté el document no poden assumir-se en un únic pressupost, el document que presenta Mollet en Comú vol que senti bases i pretén que fixi un horitzó al que volem arribar. El moment més oportú és ara, coincidint amb la redacció del POUM (Pla d’ordenació urbanística municipal), l’eina urbanística que determinarà com ha de ser la nostra ciutat en el futur.

En aquest procés vital per la ciutat, no podem parlar només d’allò que està pendent de desenvolupar, sinó que sobretot ha de tractar tots aquells espais i zones de la ciutat que ja fa anys que existeixen i cal replantejar, modificar, o adaptar a les noves necessitats.

Els barris estan preocupats per les mancances que tenen, per la degradació o envelliment d’equipaments, via pública, etc. i hem de donar-hi resposta, a tots ells.

Properament el grup municipal presentarà aquest document a l’equip de govern, així com continuarà compartint-lo i elaborant-lo amb la ciutadania, amb l’objectiu que els recursos públics siguin encaminats a fer millor la nostra ciutat.

La noticia als mitjans locals:

https://www.vallesvisio.cat/mollet-en-comu-proposa-crear-una-policia-de-barri-i-potenciar-el-comerc-a-la-ciutat/

https://www.sommollet.cat/noticia/50333/mollet-en-comu-presenta-propostes-de-millora-dels-barris-al-pressupost

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *