fbpx
23/06/2024
OpinióPolitica

NO HI HA TREVA PER AL GOVERN DE COALICIÓ PSOE-UP

JOSEP TORRECILLAS
membre de Mollet en Comú

No hi ha treva per al Govern de Coalició PSOE-UP que encara no fa ni cent dies que es va constituir.
Els pagesos. els autònoms. L’Espanya buida. estan sortint al carrer. els moviments socials no saben de treves, sinó de justicia social.

Però el més greu és l’informe del relator de l’ONU, Philip Alston que posa negre sobre blanc el que tot-hom ja sabiem, els greus problemes de desigualtat social, i molta gent en el llindar de la pobresa extrema que es pateix a l’Estat espanyol. En el seu informe diu actuïn contra la pobresa o hi haurà protestes com a és un advertiment clar a la situació social que tenim.

Tots aquests problemes no vénen d’ara, els successius governs, fonamentalment del PP han estat mirant cap altre costat pel que fa al camp o l’Espanya buida. En canvi si que van aplicar polítiques econòmiques com a resposta a la crisi que han portat a moltíssima gent a la precarietat econòmica i a la pobresa, mentre aquesta mateixa política econòmica beneficiava als rics. que durant el període de la crisi es van enriquir més.

El Govem de Coalició PSOE-UP ha iniciat el cami per millorar les condicions de vida de la ciutadania: augment de les pensions. augment del salari mínim amb concertació amb els agents socials i econòmics, inicia la modificació dels aspectes més lesius de la reforma laboral, l’admissió a tràmit de la Llei a morir dignament a pesar del cinisme de la dreta.

És evident que encara hi ha molt per fer, però si que hi ha un canvi substancial que cal anar veient comn avança, per aixó és important que les forces polítiques que van donar suport a la investidura de Pedro Sánchez treballin en l’objectiu de fer front a les desigualtats i a la pobresa i acabar amb aquesta herència que el PP ens va deixar i per això cal que tirin endavant els pressupostos i avançar en una profunda reforma tributària que tingui com a objectiu uns serveis públics de qualitat i un millor sistema de protecció social.

Sense això els reptes que tenim seran difícilment assumibles i d’impossible solució.

 

 

Aquest article va ser publicat en la seccio “La Columna” de la edició en paper del setmanari Mollet a Mà el 21/2/20

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *