fbpx
23/06/2024
Mollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ REIVINDICA PLURALITAT, LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ I RECLAMA RESPECTE A L’ALCALDE DE LA CIUTAT

La formació lamenta i rebutja les mostres de falta de respecte i menyspreu que fa temps manifesta l’Alcalde de la ciutat, cap a Mollet En Comú i en general cap a les persones o col·lectius que tenen opinions o posicionaments diferents. La pluralitat és un valor de la nostra ciutat que cal defensar, en especial per part de l’Alcalde.

El passat divendres Mollet en Comú participava a la convocatòria de la recent creada Plataforma ciutadana “Mollet Parla”, que reclama llibertat d’expressió i democràcia a la nostra ciutat. Aquell dia tenia lloc el judici contra dos líders d’ERC Mollet, per unes declaracions en roda de premsa de fa tres anys, sobre el cas Decathlon. En aquest judici, l’Alcalde hi assistia com a acusació particular i com a testimoni, malgrat alguns mitjans de comunicació només han dit que hi era com a testimoni.

Lamentem i no compartim que s’hagi arribat al punt de judicialitzar la política un cop més, i no es resolgui per la via del diàleg i la confrontació política. La divergència política ha de donar-se mitjançant el debat i els posicionaments diferenciats, però no mitjançant judicis.

En concret, el cas tocava de prop, perquè la nostra formació (aleshores Canviem Mollet, i juntament per tant amb Podemos), participàvem en aquesta roda de premsa on es plantejaven dubtes al voltant de la controvertida adjudicació d’un terreny a favor de Decathlon, que de fet va acabar als tribunals.

El suport a aquesta Plataforma i reivindicacions no són exclusivament per aquest cas, sinó per altres fets que estan passant a la nostra ciutat i que atenten contra la pluralitat i democràcia local. Des de Mollet en Comú creiem que la pluralitat, la diversitat és un valor que cal defensar. Malauradament s’estan produïnt canvis i situacions que fan cada vegada més difícil participar, mostrar discrepàncies i opinar lliurement. Poden ser unes declaracions; l’ús esbiaixat dels mitjans de comunicació municipals; o bé mocions a Ple que no es permet que es debatin, o entitats que tenen vetada la seva participació al plenari municipal, òrgan de màxima representació. I encara hi ha més exemples de maneres de fer que lluny de mostrar diàleg i tolerància, assenyalen a qui pensa diferent.

Per últim, volem expressar el nostre absolut rebuig i decepció per les declaracions de l’Alcalde a Radio Mollet, dient que Mollet en Comú és la “marca blanca” d’un altre partit, situant-nos malintencionadament i falsament en un imaginari bloc independentista del que no formem part. Lamentem que s’hagi d’utilitzar aquesta estratègia, que mostra una absoluta manca de respecte cap a la nostra formació política, i cap a tots i totes les molletanes que ens han votat i ens donen suport. Des de Mollet en Comú estem convençuts que l’Alcalde d’una ciutat ha de reconèixer les diferents opcions escollides democràticament per la ciutadania, sense falsedats i amb respecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *