fbpx
12/07/2024
Mobilitat i TerritoriMollet En Comú

MOLLET EN COMÚ A FAVOR DE LA PACIFICACIÓ DEL TRÀNSIT I REGULACIÓ DE VMP, PERÒ ESCOLTANT LA CIUTADANIA I VETLLANT PER LA MILLOR MOBILITAT

Mollet En Comú dóna suport a la nova ordenança de circulació de vehicles i vianants, que s’ha aprovat al ple ordinari de febrer. És una bona eina per a millorar la mobilitat, però la formació puntualitza, que ni pot ser amb fins recaptatoris, ni es pot implantar amb presses, i que cal escoltar la ciutadania. 


Fa uns dies se’ns informava a la ciutadania, de la limitació de velocitat a 30km/h a tota la ciutat, i ahir s’aprovava inicialment, i per unanimitat, la modificació de l’ordenança municipal de circulació de vehicles i vianants.
Des de Mollet en Comú fem les següents consideracions: és necessari un canvi en aquestes ordenances per donar resposta als esdeveniments i actuacions que es deriven de la declaració d’emergència climàtica i de les noves formes de mobilitat. La irrupció d’una manera cada vegada més present en els nostres carrers dels anomenats VMP (vehicles mobilitat personal) i la posada en marxa del decret de limitació de velocitat als nostres carrers de 30 km/h ens obliguen a fer-ho ja.


La formació es mostra d’acord en el contingut i el fons d’aquestes ordenances tot i que respecte la mesura de limitar a 30 km/h la velocitat en tot el municipi, s’hauria d’estudiar la possibilitat d’introduir algun canvi, en funció de la via a la qual es fa la restricció.


Malgrat estar d’acord en el fons, cal expressar discrepància en les formes, i és que en primer lloc, l’emergència climàtica al nostre municipi es decretava a porta tancada, sense portar-ho a ple municipal. De la mateixa manera que es negava la participació d’alguna entitat que està treballant activament en combatre el canvi climàtic i en hàbits de consum, mobilitat, gestió de residus, de l’aigua, i sobretot en la conscienciació i divulgació a la ciutadania.


La manca de participació ciutadana en sí és greu, perquè silencia la veu de la ciutadania, sobretot en qüestions de gran interès i repercussió diària i quotidiana, com és la manera de moure’ns i circular per la ciutat.
Des de Mollet en Comú apostem per pacificar el trànsit, donar més espais preferents a vianants, apostar pel transport col•lectiu, i aconseguir una mobilitat respectuosa i sostenible, però escoltant i col•laborant amb la ciutadania. Així, es podrà avançar en una ciutat més respectuosa, habitable i sostenible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *