fbpx
23/02/2024
Mollet En ComúOpinióPolitica

DESENVOLUPAR EL CALDERÍ, UN CONTRASENTIT

MARINA ESCRIBANO – Portaveu de Mollet en Comú

Doncs ja hi ha llum verda per a desenvolupar el sector del Calderí. L’últim tros urbanitzable, de 300.000m2, dins la ciutat. L’últim gran espai sense edificar. I creiem que fer-ho és un contrasentit. I que ara, no és el moment.

En plena crisi climàtica, en temps de pandèmia, i encara no recuperats de la crisi econòmica de fa uns anys, l’equip de govern tira endavant, amb presses i sense consens, El Calderí. Un consistori dividit, entre un model desarrollista i un model que vol preservar el territori i la ciutat.

Des de Mollet en Comú hi hem votat en contra, pels següents motius:

Perquè el Calderí s’ha de decidir DINS el POUM: el Pla Urbanístic de tota la Ciutat. És un despropòsit que vagi a part, sense debat ni participació ciutadana.

Perquè no està justificat el seu desenvolupament, ni s’han acreditat necessitats imperioses per a tirar endavant la seva construcció: A Mollet hi ha més de 1300 pisos buits!

Perquè perdem una gran oportunitat per al futur i les futures generacions, de fer les coses millor.

En la seva defensa, el govern, només parla de les suposades bondats: parlen d’habitatges i de serveis. És clar, més faltaria que no hi hagués nous serveis i equipaments, quan es preveuen uns 4000 habitants més! Però no s’expliquen les implicacions i conseqüències de la construcció d’aquest nou barri. Hi veiem riscos importants:

Per a la mobilitat: congestió dels accessos, dificultat de trànsit, densificació de la ciutat; l’especulació urbanística; el risc d’expulsió de jovent de Mollet pels preus elevats de l’habitatge;  l’impacte ambiental: contaminació atmosfèrica; la situació d’inundabilitat d’algunes zones del sector (que no permet construir-hi equipaments), aprofundir en una ciutat que tendeix a ser dormitori, perdent la seva personalitat.

Defensem un creixement sostingut i habitatge a preus realment assequibles, barris verds, una ciutat habitable, accions reals contra el canvi climàtic, inversió als barris existents, la defensa de l’interès públic, una ciutat que no sigui dormitori, sinó plena d’identitat i personalitat.

Portem un any en pandèmia, i la situació ens ha mostrat la importància de tenir ciutats pensades per a viure-hi, amb espais lliures. La lluita contra l’emergència climàtica ens porta a fer barris amb una nova lògica: la de la Declaració de l’Emergència Climàtica aprovada per tot l’Ajuntament, l’adhesió als ODS. El canvi d’era, ens porta a imaginar barris verds, sostenibles ambiental i socialment. Les xifres de contaminació de l’aire de Mollet, ens ha de dur a fer esforços per a reduir la contaminació atmosfèrica. La ciutadania es mobilitza, i una part important de veïns i veïnes i entitats de tot tipus, no veuen amb bons ulls aquest projecte.

I amb tot això el davant, la proposta és tirar endavant el Calderí?  Tot un contrasentit.

Quan a tot el món s’adonen que cal fer les coses d’una altra manera,  aquí segueixen amb la mateixa dinàmica.

El Calderí, ara no toca. Ara és hora de fer un Mollet més habitable, més humà, amb millors barris i més serveis.

Marina Escribano Maspons

Portaveu de Mollet en Comú

Aquest article d’opinió va ser publicat a l’edició del 1/4/2021 del setmanari SomMollet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *