fbpx
02/03/2024
Sanitat

MOLLET EN COMÚ REIVINDICA LA NECESSITAT DE MÉS RESIDÈNCIES PÚBLIQUES I ASSEQUIBLES A MOLLET, PER A TOTHOM

Ja fa temps que resulta del tot evident que Mollet necessita més residències públiques per a la gent gran. Però la trista realitat es que a dia d’avui el negoci de les residències privades continua creixent amb el beneplàcit de l’equip de govern municipal del PSC.

La nostra ciutat disposa actualment de 80 places públiques i 22 de centre de dia a la Residencia de Santa Rosa, l’única pública de la ciutat. Després hi ha la residència privada lligada a l’església catòlica, “la Immaculada”, que només disposa de 8 places concertades de les 38 que oferta en total. Així les coses, no es d’estranyar que la llista d’espera sigui gairebé interminable. La conseqüència de tot plegat es que no es pot donar servei a molta gent gran sense recursos. Gent que en cap cas es pot permetre anar a residències privades, com per exemple les Masies de Mollet, la qual disposa de 140 places, cap d’elles concertada, amb preus absolutament prohibitius que oscil·len entre els 1.700 i els 2.300 Euros mensuals. Una autèntica barbaritat.

A tot això, el que proposa l’alcalde Monràs es vendre terreny públic a una entitat privada amb afany de lucre per tal que faci negoci amb les necessitats més bàsiques. Resulta que s’ha fet públic que l’Ajuntament ha rebut una oferta per dues parcel·les de la Farinera per part de la mútua privada FIATC (precisament la mateixa empresa que gestiona les Masies de Mollet), per a construir una nova residència a la ciutat.

Segons anuncia a “bombo i platillo” l’Ajuntament, aquest futur equipament comptarà amb una superfície construïda de “més de 6.000 m2 amb un espai enjardinat”, prestant serveis com a centre de dia, residència assistida, unitats de convivència, ajut a domicili, teleassistència o monitorització de persones amb dependència. Al que no fan cap tipus de menció es al preu absolutament prohibitiu que amb total seguretat tindrà aquesta residència, inassumible per a les persones que estan a la llista d’espera d’una plaça pública.

El que sí diu l’alcalde es que demanarà al director d’Afers Socials de la Generalitat que el màxim d’aquestes places siguin concertades per atendre a les famílies amb menys recursos. Però s’oblida aquí el que abans hem comentat, que l’altra residència privada de la ciutat gestionada per FIATC (les Masies) no te concertada cap ni una de les seves 140 places. I segons ens consta, aquesta empresa no treballa enlloc amb places concertades. Així doncs, es tracta de l’enèsim brindis al sol del Sr. Monràs.

Llavors, que solucionem amb la construcció de més residències privades encaminades al negoci particular quan el que realment necessita aquesta ciutat són més places públiques que estiguin a l’abast de tothom? Mollet es una ciutat de gent humil i treballadora que en la seva immensa majoria no es poden permetre pagar més de 2.000 Euros mensuals per a estar a una residència.

Des de la Comissió de Sanitat i Benestar Social de Mollet en Comú tenim molt clara quina és l’alternativa que necessita la nostra ciutat: oferir des de l’Ajuntament terrenys municipals a la Generalitat de Catalunya per obligar a que aquesta, inverteixi en una nova residència pública. Però és clar, aquí no hi ha negoci. Aquesta és la gran diferència entre el model enfocat a la mercantilització dels serveis bàsics i el nostre, que prioritza el benestar social de les persones en un model públic.

Grup Sectorial de Sanitat i Benestar Social

Mollet en Comú

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *