fbpx
22/05/2024
Món del TreballOpinió

8 ANYS SENSE SIMÓN ROSADO: UN SINDICALISTA A PEU DE FÀBRICA

 

Josep Torrecillas i Emilia MacíasMembres del Grup Motor de Mollet en Comú

Fa 8 anys ens va deixar el nostre company Simón Rosado. En Simon era sindicalista, militant del PSUC i desprès d’ICV. Estem convençuts que ara ho seria de Catalunya en Comú.

En Simon va ser membre de la direcció de Comissions Obreres (CCOO) de Catalunya. Era un sindicalista a peu de carrer, millor dit, a peu de fàbrica. Coneixia de primera mà els problemes de la classe treballadora dins i fora dels centres de treball. Per això, la seva acció i lluita sindical no només va estar centrada en les millores laborals, si no també en garantir uns serveis públics dignes i de qualitat, com ara la Sanitat, l’Educació i les Pensions, per ajudar a millorar les condicions de vida de la gent treballadora .

La mobilització, el diàleg i la negociació sempre van ser les seves armes per treure millores salarials i socials en favor dels treballadors i treballadores. Com a coneixedor de la negociació, sàvia que en una taula de diàleg no sempre s’aconsegueix el 100% de les teves propostes. Per això era capaç de fer una bona negociació i deixar les portes obertes a seguir dialogant sobre aquells aspectes que havien quedat sobre la taula.

Segurament, gent com ell fa falta avui dia, en un moment complex de la política i en l’atzucac sense sortida en el que vivim. Ell sàvia que en el conflicte permanent no guanyava el sindicalisme i el què calia era mobilització i diàleg, així com moltes hores de negociació. Sobretot si la correlació de forces no t’era favorable.

Abans de ser membre de la direcció nacional de CCOO de Catalunya, va ser delegat sindical a Derbi i, posteriorment, Secretari General de CCOO al Vallès Oriental, on va deixar escola d’aquest estil d’entendre el sindicalisme de classe. Un estil que va deixar pòsit, un sindicalisme que va deixar escola, un sindicalisme que estem convençuts que perdurarà en l’activitat quotidiana de la immensa majoria de sindicalistes de CCOO.

Avui en Simón Rosado ja forma part de la historia del sindicalisme de classe que es CCOO, com homes i dones de la talla i la vàlua d’en Cipriano Garcia, l’Àngel Rozas, en Tito Màrquez i l’Aurora Gòmez.

 

Aquest article va ser publicat a la edició en paper del setmanari SomMollet el 26/10/2018

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *