fbpx
23/06/2024
Mollet En ComúSanitat

DEFENSAR LA SANITAT PÚBLICA, UNA PRIORITAT ABSOLUTA

Estem vivint temps d’emergència. La segona onada de la pandèmia de la COVID-19 ens està colpejant dolorosament i puja sense aturador amenaçant amb col·lapsar els nostres serveis sanitaris públics.

Ja a la primera onada, entre el març i el juny, vam viure moments esfereïdors en què vam patir desenes de milers de morts i malalts, hospitals col·lapsats i uns serveis desbordats. Amb tot el personal sanitari, i tot el personal auxiliar i essencial, va donar exemple de professionalitat i de vocació mantenint-se al peu del canó per acabar, amb la col·laboració de tota la ciutadania, “baixant la corba” i contenir al virus. La ciutadania ens vam bolcar en mostres de solidaritat amb el personal sanitari com ara els aplaudiments de les vuit de la tarda.

Després d’aquella lliçó, res pot tornar a ser igual, ja no basten els aplaudiments. Hem de prendre tots consciència de la vital importància d’uns serveis sanitaris públics de qualitat, ens hi va la vida. Després d’una dècada de retallades ara veiem les seves conseqüències, no podem continuar així. De fet, en plena pandèmia, estem vivint espectacles de lluites polítiques i territorials grotesques mentre tenim precarització als centres sanitaris, a l’Asistència primària o als professionals. Manquen diners, inversions, contractacions de personal per tal d’enfortir la sanitat pública i tenir-la preparada pels reptes vitals que tenim al davant.

Catalunya en Comú ha demanat al Parlament un Pacte Nacional per la Salut Públic que garanteixi el 7% del PIB a Salut. I a Mollet, els comuns recolzem totes les reivindicacions de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública i altres entitats del sector com ara la recuperació de la qualitat de l’atenció als CAPS, la millora de l’atenció telefónica que ara causa molts problemes. En definitiva una sèrie de mancances que haurien d’estar previstes des de fa mesos i que es pot solucionar amb més personal i recursos.

Ara més que mai, defensar la Sanitat Pública és una prioritat absoluta

Aquest article va sortir publicat a l’edició d’octubre 2020 del Butlleti Municipal Quatre Cantons i a la secció d’opinió política del setmanari Mollet a Mà del 23/10/2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *