fbpx
18/07/2024
Educació

MOLLET EN COMÚ QÜESTIONA EL NOU DECRET DE LA GENERALITAT SOBRE MENJADORS ESCOLARS

 

Mollet en Comú defensa un model de gestió que prioritzi la qualitat i l’adaptar-se a les necessitats de cada comunitat educativa, i no mercantilitzar un servei bàsic.

El Departament d’Educació  de la Generalitat de Catalunya prepara novetats en la contractació del servei de menjador a les escoles públiques de cara al proper curs, un decret que en cas d’aprovar-se, modificarà substancialment el seu funcionament.

Emparant-se en la inviabilitat econòmica, el Departament planeja un augment de la tarifa a 6,8 euros (actualment fixat en 6,2 euros). Més enllà d’aquesta pujada de preus, el decret suposa una reculada i tanca la porta a l’autogestió de la qual fins ara disposaven les diferents comunitats escolars i AMPAS.

El decret establirà que l’adjudicació del servei es faci mitjançant concurs públic, això suposa via lliure per a les grans empreses del sector privat i la mercantilització de l’alimentació als centres escolars, un dret que entenem ha de ser considerat bàsic i universal. Les famílies usuàries no tindran capacitat d’elecció en l’empresa que finalment s’adjudiqui el concurs, únicament se’ls concedirà l’obligació de pagar la quota que correspongui, al 100%.

Des de Mollet en Comú, creiem necessari un servei que s’adapti a les necessitats dels diferents centres, optant per menús elaborats amb productes de proximitat i ecològics, atenent als alumnes amb necessitats especials i que respecti la diversitat dels usuaris.

Necessitem que el temps del migdia s’integri en el projecte educatiu dels centres, que el personal que l’atén estigui qualificat i les seves condicions laborals siguin respectades i adequades.

Creiem que la gestió del servei per part de la comunitat escolar ha de ser integral, prioritzant les necessitats dels escolars per sobre dels interessos econòmics, pel que entenem que el nou decret que proposa el Departament d’Educació suposa una pèrdua qualitativa i una vulneració de drets de les diferents comunitats escolars.

Grup Sectorial d’Educació

Mollet en Comú

Mollet del Vallès, 22 d’octubre de 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *