fbpx
19/06/2024
Sanitat

MOLLET EN COMÚ DEFENSA UNA ATENCIÓ PRIMÀRIA AMB MÉS QUALITAT I RECURSOS

 

L’Atenció Primària és l’entrada del sistema sanitari públic i és fonamental per a la cohesió social i per a la salut de la ciutadania. En els últims anys hem vist una progressiva pèrdua de qualitat per la manca de recursos tant econòmics com de professionals, el que ens ha dut a una situació molt precària, degudes a  les polítiques dels últims governs de Catalunya.

Des de Mollet en Comú defensem un model sanitari basat en una atenció primària forta i publica, amb recursos suficients. Cal incrementar substancialment el finançament de l’Atenció Primària de Salut en els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l’any 2019, passant del percentatge actual de pressupost dins del Departament de Salut fins al 20%, i progressivament cap al 25%.

L’Atenció Primària i Comunitària està en situació crítica i no pot fer front de manera adequada a les tasques que li pertoquen dins del sistema sanitari públic, com som promoció de la salut, de prevenció, d’atenció i de rehabilitació, etc. L’atenció primària és insuficient i que pateix les conseqüències es el pacient i tot el sistema, perquè arriben al nivell secundari problemes i demandes que no hi haurien d’arribar, com és el cas de moltes urgències. Actualment, als hospitals altament especialitzats, el 60% de les urgències que es reben poden ser ateses i resoltes en els centres d’atenció primària, o en els centres d’urgències d’atenció primària (CUAP) ja previst pel CatSalut al Baix Vallès, proposta feta per la Plataforma en defensa de la sanitat publica del Baix Vallès.

Des de Mollet en comú demanem que aquest nou equipament estigui a la nostra ciutat, ja que té la centralitat i la capitalitat d’aquesta subcomarca del Vallès Oriental.

Els propers dies 26,27,28 i 29 de novembre està prevista una vaga als centres d’atenció primària, convocada pel sindicat Metges de Catalunya, i recolzat per altres col·lectius en defensa dels seus drets laborals, però també per qüestions de millora de l’atenció primària. Creiem que aquest pas és important perquè la Conselleria de Salut i el govern de Catalunya es posin les piles i facin front al greu problema que té la sanitat del nostre país.

Per últim, també volem donar suport a les mobilitzacions que farà la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès i la Marea blanca de Catalunya, el proper dia 10 de desembre, contra les llargues llistes d’espera i la mercantilització de la sanitat publica a nivell estatal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *