fbpx
19/06/2024
Món del Treball

MOLLET EN COMÚ DEMANA AL GOVERN MUNICIPAL QUE INTERVINGUI AMB ELS PROBLEMES LABORALS AMB EL SERVEI DE NETEJA

Mollet En Comú vol mostrar la seva solidaritat amb les treballadores de la neteja de les escoles i els equipaments municipals i demana la mediació del govern municipal perquè s’arribi a un acord entre empresa i treballadores que garanteixi tots els drets laborals.

La setmana passada era notícia als mitjans de comunicació local la convocatòria d’una vaga indefinida per part de les treballadores del servei de neteja de les escoles i els equipaments municipals de Mollet gestionat des de fa poc mesos per l’empresa Ramcon.

Mollet en Comú s’ha posat en contacte amb treballadores i sindicats de l’empresa per tal d’informar-se de les seves reivindicacions i per posar-se a la seva disposició. D’entre les seves reivindicacions destaquen algunes com l’intent per part de l’empresa de modificar els torns de vacances del personal fixe-discontinu que tenen implicacions legals en la interpretació de les condicions de la subrogació del servei per part de l’empresa anterior. Uns drets que la llei defensa especialment i que deixa ben clar que s’han de mantenir en cas de subrogació.

Aspectes com aquest i el fet que és el segon conflicte greu amb Rancom en pocs mesos, que gairebé va estrenar el seu contracte acomiadant a una treballadora, fa que des de Mollet en Comú ens hàguem posat en contacte amb el govern municipal per tal d’instar-los a què prengui part en la situació i fixi unes condicions laborals que han d’estar meridianament clares a la subrogació de la licitació.


Des de Mollet en Comú volem denunciar, com hem fet altres vegades, els problemes de la subcontractació a empreses privades, per part d’institucions públiques, de serveis essencials. Per a Mollet en Comú les institucions públiques han d’estar seriosament compromeses amb els serveis públics i, alhora, amb l’ocupació digna i de qualitat i la defensa dels drets dels treballadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *