fbpx
18/07/2024
Medi AmbientMobilitat i TerritoriMón del Treball

La diputada d’En Comú Podem, Jessica González, visitarà Mollet per un acte en reivindicació dels nous descomptes al transport públic

La diputada al Parlament de Catalunya d’En Comú Podem, Jessica González, serà a l’estació de rodalies de Mollet – Sant Fost aquest dilluns a partir de les 8 del matí repartint informació sobre les noves tarifes del transport públic.

La defensa del transport públic ha estat sempre una constant de l’activitat política de l’espai polític dels comuns. Als últims mesos les dificultats econòmiques provocades per la guerra d’Ucraïna, el preu dels combustibles, la inflació i d’altres ha fet que s’impulsés la idea que una rebaixa, ben possible, als preus del transport públic podia representar una ajuda important a les economies de les famílies, especialment a aquelles famílies treballadores amb més dificultats per arribar a final de mes que, conseqüentment, són les principals usuàries del transport públic.

Aquesta rebaixa als transports públics va ser defensada inicialment per Ada Colau i els comuns van fer una campanya de mocions als ajuntaments reclamant-la. A Mollet, per exemple, aquesta moció es va portar al ple d’Abril de 2022 on va ser aprovada pel vot positiu de tots els grups excepte Ciutadans que es va abstenir.

Amb els mesos, aquesta mesura ha estat incorporada dins del paquet de mesures anticrisis que ha aprovat l’actual govern espanyol, sent una de les més destacades per ser de les més notòries i de les que més impacte poden tenir en pal·liar les conseqüències de la crisi a les famílies.

Així, des d’aquest 1 de setembre i, en principi, fins a finals d’any TOTS els abonaments de rodalies i mitja distància de RENFE seran gratuïts i es produeixen importants rebaixes d’entre el 30% i el 50% als abonaments combinats de metro, bus i tramvia.

Unes mesures que des d’EN COMU PODEM consideren una fita rellevant i que volen acompanyar amb una campanya sota el lema “Anar amb transport públic, té premi!”. La campanya inclou l’edició d’un díptic que serà repartit a diferents estacions del transport públic català.

En el cas de Mollet, l’acció es desenvoluparà dilluns 5 de setembre a partir de les 07:30 hores del matí i comptarà amb la presència dels regidors de Mollet en Comú, amics i simpatitzants i, també assistirà, la diputada Jessica González que aprofitarà per contactar i informar els usuaris del transport públic sobre les noves mesures.

La diputada tindrà un contacte informatiu amb els mitjans de comunicació local i comarcal cap a les 09:00 hores del matí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *