fbpx
12/07/2024
EconomiaMón del Treball

MOLLET EN COMÚ DONA SUPORT ALS TREBALLADORS I TREBALLADORES DE LA PLANTA DE BOSCH A LLIÇÀ D’AMUNT

Fa uns dies la multinacional alemanya de components per a l’automoció BOSCH anunciava al seu comitè d’empresa la seva intenció de tancar la planta ubicada a Lliça d’Amunt. El tancament d’aquesta planta deixaria sense feina a 330 persones treballadores directes i al voltant de 1500 persones entre directes i indirectes-

Segons dades de la mateixa empresa aquesta estaria en situació de beneficis i el tancament seria una deslocalització a altres plantes a l’Europa de l’Est amb l’objectiu d’obtenir més beneficis.

Des de Mollet en Comú volem transmetre la nostra més absoluta crítica a l’actitud de l’empresa i emplacem a reconsiderar aquesta decisió. Les empreses també han de tenir una responsabilitat social que va molt més enllà de la mera extracció de beneficis. Cal que inicií un procés de negociació amb els treballadors i treballadores, amb el suport de les administracions per tal de garantir una activitat industrial solvent i de futur

És imprescindible, també,  que les institucions públiques, a tots els nivells, intervinguin en aquesta i altres situacions similars per tal d’evitar tancaments, desindustrialització i la pèrdua de llocs de feina que això representa al territori.

En el cas de Bosch, l’espai dels comuns ha mostrat la seva solidaritat a diferents nivells. El passat 4 de març el diputat al Parlament de Catalunya, Joan Carles Gallego  i la diputada al Congrés de Madrid, Aina Vidal visitaven als treballadors i treballadores. També s’han succeït les mostres de solidaritat des del nostre espai per part del món local i comarcal afectat per aquest conflicte. Catalunya en Comú impulsarà la mobilització de les institucions públiques per a trobar una solució al conflicte. En aquest sentit es presentaran mocions a Ajuntaments i al Parlament de Catalunya.

A Mollet, amb una trentena veïns i veïnes afectats, el govern local s’ha reunit amb els representants dels treballadors per tal de col·laborar amb les seves reivindicacions. Mollet en Comú, des de l’oposició, recolza totes aquestes accions i ha donat tot el suport al manifest conjunt que s’ha elaborat des de la Junta de Portaveus dels diferents grups municipals de l’Ajuntament de Mollet.

Per últim des de Mollet en Comú ens posem a disposició dels treballadors i treballadores de Bosch Lliça per tal d’evitar el tancament i conservar i garantir les seves condicions laborals. En aquest sentit recolzarem les accions que portin a terme.

Visca la classe treballadora!!! Bosch no es tanca!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *