fbpx
12/07/2024
FeminismeHabitatgeMedi AmbientMobilitat i TerritoriMollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ DEMANARÀ AL PROPER PLE UN PLA LOCAL D’HABITATGE

Amb motiu del proper Ple Municipal de dilluns 30 de Novembre, Mollet en Comú hi presentarà 4 mocions: La commemoració del 25N, dia internacional contra la violència masclista, l’adhesió a l’associació de municipis i entitats per l’energia pública, el reforç de les xarxes de protecció social de Catalunya i l’elaboració d’un Pla Local d’Habitatge.

L’habitatge, el feminisme, els drets social i els serveis públics són els temes que ha prioritzat el Grup Municipal de Mollet en Comú a l’hora de presentar mocions pel proper ple del 30 de novembre.  Són tots temes d’un marcat caràcter d’esquerres i molt en la línia de les prioritats que estan defensant els comuns en una legislatura marcada per l’emergència social que imposa la pandèmia de la COVID-19.

En el cas de la lluita feminista la moció vol aprofitar la data del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència masclista, per tal de reivindicar una societat, i una ciutat, lliures de violència de gènere i de desigualtats patides principalment per les dones. La moció va més enllà de la violència i contempla temes com la pobresa femenina, els problemes d’habitatge o d’empadronament demanant més recursos de tot tipus (econòmics, humans, formatius,…) per tal d’erradicar aquesta xacra. Tot i que el text no passarà com a moció si que passarà amb les aportacions consensuades d’altres grups, com a declaració institucional de la Junta de Portaveus.

En matèria de drets socials, els comuns de Mollet han presentat una moció demanant a la Generalitat un reforçament de les xarxes de protecció social a Catalunya en temps de COVID. Específicament, reforçar els acords i convenis amb les administracions locals per tal de millorar els serveis socials dels municipis ampliant plantilles i serveis per donar resposta a l’emergència social que planteja la crisi sanitària i econòmica. La moció parla de l’augment de la cobertura de la Renda Garantida de Ciutadania, facilitar l’accés a l’Ingrés Mínim Vital, la supressió dels desnonaments, la protecció a les persones sense llar, entre d’altres. En definitiva, activar un escut social per protegir a les persones més vulnerables.

Pel que fa als serveis públics, Mollet en Comú proposa l’adhesió de Mollet a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP). Una entitat recentment constituïda que té com a objectius la transició energètica cap a models justos, democràtics i sostenibles en contraposició a l’actual oligopoli de les grans empreses privades energètiques. Aquests objectius es podrien assolir amb la implicació de les institucions que apostessin per una gestió pública de la generació, la distribució i la comercialització d’energia elèctrica. Resulta, doncs, una iniciativa semblant a la proposta de la municipalització de la gestió de l’aigua i que va en el camí de la socialització dels serveis públics imprescindibles, que sempre ha defensat l’espai dels comuns.

Per últim, la quarta moció de Mollet en Comú, demana a l’Ajuntament que elabori un Pla Municipal d’Habitatge. Per a Marina Escribano, portaveu dels comuns: “aquesta és una vella reivindicació nostra, però cal recordar que a Mollet vam aprovar un  Pla d’Habitatge el 2010, que va caducar fa 5 anys. Ara que estem discutint el POUM resulta evident que l’hem d’acompanyar d’aquest Pla d’Habitatge, del tot necessari”. A la moció, Mollet en Comú recorda que la ciutat té seriosos problemes d’accés a l’habitatge, com demostra el fet d’haver estat inclosos entre les ciutats afectades per la regulació de lloguers per tenir un “mercat d’habitatge tens”.

Aquí teniu el contigut original de les nostres mocions:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *