fbpx
19/06/2024
FeminismeMollet En Comú

MOLLET EN COMÚ COMMEMORA UN ANY MÉS EL 25N AMB UN SEGUIT D’ACCIONS DE SUPORT I COMUNICATIVES PER L’ERRADICACIÓ DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Els Comuns de Mollet llencen el primer número del seu Butlletí Feminista, un cartell, una campanya per xarxes socials i una moció a l’ajuntament com a accions per commemorar el 25N, Dia Internacional contra la Violència Masclista

Amb motiu de la commemoració del 25 de Novembre, una vegada més des de Mollet en Comú ens volem  posicionar en contra de qualsevol  forma de violència envers les dones.

Malauradament, la nostra ciutat  es manté al capdavant  com a zona a la comarca del Vallès Oriental amb més denúncies per violència masclista, però no només parlem de violència física. La violència laboral, institucional, psicològica i sexual  continua intensament instal·lada en el nostre dia a dia.

Des de Mollet en Comú considerem que aquest 25 de novembre  ve carregat de compromís i esperança. Malgrat  les conseqüències de la pandèmia que estem patint i que  s’han fet patents amb més intensitat  en les dones, la conscienciació  i les mobilitzacions són cada vegada  més contundents i ens comprometem a continuar lluitant, educant, i reivindicant  una societat que  no maltracti als seus individus per la seva condició de gènere.

A Mollet en Comú ens hem volgut sumar a la commemoració del 25N  amb el llançament del primer número del nostre Butlletí Feminista, que pretén ser una eina de comunicació i feedback  a la que inicialment hem donat  un format i contingut digital, però  que està oberta a la participació i suggeriments . Hem recollit un article d’opinió, una entrevista, efemèrides, recomanació literària i el nostre cartell commemoratiu del 25N.

Aquest any la dificultat de mobilitzar-nos al carrer a causa de les restriccions i mesures sanitàries  ens ha obligat a buscar l’alternativa a les xarxes socials, és per aquest motiu  que també hem engegat la campanya #MolletdiuNo #25N a la que animem a tothom a què s’adhereixi i faci difusió, una manera senzilla però molt efectiva de visibilitzar el nostre rebuig total a la violència masclista.

També, a el vessant institucional, el Grup Municipal a l’Ajuntament ha treballat una moció pròpia sobre el tema del 25N que finalment ha estat consensuada amb altres grups i ha servit com a base per a una declaració institucional de la Junta de Portaveus.

A Mollet en Comú volem que el 25N no sigui només una data, denunciem qualsevol forma de violència contra les dones en el món, en el nostre país i dins de qualsevol espai i àmbit. És per això que continuarem donant suport i adherint-nos a tots els col·lectius i moviments feministes, ja que la violència masclista és una xacra global que ens afecta a totes.

Aquí teniu el Butlletí en PDF i la moció el·laborada i la declaració institucional de l’Ajuntament de Mollet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *