fbpx
19/06/2024
Mollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ DECIDEIX NO DONAR SUPORT AL PRESSUPOST PER 2020, PER FALTA DE CONCRECIÓ I COMPROMISOS 


La proposta de l’equip de govern, ha estat aprovada per majoria absoluta, això és amb 13 vots favorables, dels 25 membres del Ple. Els vots afirmatius han estat  10 del PSC i 2 de Podem, al govern, i per part de l’oposició 1 vot favorable de Junts per Mollet. El grup de Ciutadans ha fet  2 abstencions, i els vots en contra han estat  6 d’Ara Mollet ERC-MES,  i 4 de Mollet en Comú.

Aquest dilluns 16 de desembre s’ha celebrat el Ple on es debaten i voten els pressupostos de l’Ajuntament i els seus i organismes i empreses, per l’any 2020.

Cal destacar que enguany tots els grups municipals han presentat propostes al pressupost. Únicament s’ha fet públic el document de més de 150 propostes de Mollet en Comú. Des del 25 de novembre està a disposició de tota la ciutadania a la web de l’organització, en xarxes i també referències en suport paper.

La transparència és un eix bàsic de la nostra manera de fer i entendre la política. I per això ho hem estat en tot el procés: donant a conèixer les propostes al pressupost, celebrant una assemblea oberta per decidir el vot del grup municipal, i ho som explicant els arguments i motius del vot contrari a la proposta de pressupost que presenta l’equip de govern.

Mollet en Comú ha afrontat el nou pressupost des del compromís amb la nostra ciutat i el nostre programa, i s’ha fet des d’una actitud treballadora, constructiva, dialogant i participativa, i conscients de la situació política actual a Mollet.

Hem presentat a la ciutadania i a l’equip de govern més de 150 propostes, de lo general a lo concret, barris i ciutat, intentant traslladar les diferents necessitats que hi ha. Som conscients que actualment hi ha un equip de govern amb pràcticament majoria absoluta, i malauradament, el vot de Mollet en Comú no és decisiu. En no ser necessari, no hi ha hagut cap intent d’aconseguir-ne el suport. El PSC i Podem han preferit aconseguir-lo en d’altres formacions, com ha estat el vot afirmatiu de Junts per Mollet.

Hem posat sobre la taula idees, projectes i propostes, de les que ens sentim orgullosos i seguirem defensant, com la importància dels barris i la comunitat; la necessitat d’una residència pública, la policia de barri, l’habitatge, el pacte local del civisme, una xarxa d’agents cívics, l’emergència climàtica, entre d’altres.

Des de Mollet en Comú, compartim perquè són la nostra bandera, els grans eixos: medi ambient, feminisme, justícia social i ocupació. Són els que es descriuen en el document anomenant “Memòria d’alcaldia”. Ara bé, trobem que hi falta la concreció, i caldrà veure la realitat executada. És a dir, acomplir amb allò que es recull al pressupost i en les bones intencions expressades.

Amb les propostes –desconegudes- de cada grup, no hi ha hagut cap modificació en el pressupost inicial. Cap ni una modificació amb les propostes presentades: no ha variat cap import, concepte ni partida. I això vol dir manca de concreció i compromís.

Des de Mollet En Comú volíem compromís i concreció. Incorporar partides concretes, establir una comissió que en fes el seguiment. Però sense cap ni un compromís, no és possible. Essent un govern progressista, esperàvem la incorporació de mesures realistes i viables que provenen d’una altra formació progressista i d’esquerres com Mollet En Comú.

També volíem reconeixement de les nostres aportacions, idees, treball. Un govern de tothom i per a tothom, seria savi de reconèixer el treball col·lectiu per Mollet. Però això, tampoc és així a dia d’avui.

Per aquests motius, des de Mollet en Comú, i segons va acordar la seva assemblea, s’ha plantejat un no amable. És a dir, un vot contrari, des de la confrontació de models, de maneres de fer política.

Tot i compartir algunes grans idees, cal contrastar la realitat executada, i aquesta ha de començar per ser més concreta en el pressupost.

Amb tot allò que hem aportat d’idees i conceptes, i que des de l’equip de govern probablement s’acabarà també defensant, esperem que la ciutat pugui avançar, i millorar el dia a dia de les persones i el futur i les oportunitats.

Des de Mollet en Comú farem seguiment, com a tasca que ens pertoca a l’oposició. Especialment d’aquelles propostes que compartim i que volem que siguin veritablement realitat a Mollet. I continuarem reivindicant aquelles que no es portaran endavant per manca d’ambició o de voluntat.

Més info i documentació sobre les propostes de Mollet en Comú pels pressupostos 2020 a:

https://molletencomu.cat/pressupostos2020/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *