fbpx
22/05/2024
Mollet En ComúPoliticaSolidaritat

MOLLET EN COMÚ PORTA AL PLE MUNICIPAL LA SOLIDARITAT AMB CUBA EN EL MARC DE LA PANDÈMIA DE LA COVID-19

A proposta de l’entitat Mollet amb Cuba, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mollet es solidaritza amb la campanya “Els bloquejos maten, la teva solidaritat dóna vida”

L’entitat molletana Mollet amb Cuba ha posat en coneixement del conjunt dels grups municipals la campanya internacional de solidaritat amb Cuba que sota el nom “Els bloquejos maten, la teva solidaritat dóna vida” intenta pal·liar les conseqüències de l’inhumà bloqueig econòmic que pateix l’illa per part dels Estats Units i els seus aliats. El bloqueig es torna més sagnant encara en temps d’una pandèmia global que afecta greument la salut de les persones. Aquest bloqueig afecta  la capacitat de Cuba d’accedir a bona part dels equipaments mèdics necessaris per lluitar contra la COVID-19.

Es dóna el cas que la sanitat cubana, pública i universal i amb una notable capacitat en matèria d’investigació científica de primer nivell, té els recursos humans i el coneixement per desenvolupar amb èxit diferents tipus de vacunes contra el SARS-COV2, però l’administració d’aquestes vacunes pròpies a la població es veu dificultada per la manca d’accés a xeringuilles.

Per això uns dels objectius centrals d’aquesta campanya internacional és aconseguir els fons necessaris per superar el bloqueig i proveir de xeringuilles per la vacunació al sistema sanitari cubà. A Espanya la campanya explicita que amb un euro es poden aconseguir 12 xeringuilles i les donacions s’han centralitzat a un compte corrent de l’entitat solidària SODEPAZ: ES42 1550 0001 2900 0350 9221

Mollet en Comú comparteix aquesta causa solidària i ha estat el grup polític que, seguint la normativa que determina el ROM, ha portat aquest tema a la Junta de Portaveus. Amb tot ha estat una iniciativa que ha comptat amb el suport de la majoria de forces polítiques representades al consistori molletà, només Ciutadans s’ha abstingut.

Cal recordar que al ple passat, també a iniciativa de Mollet en Comú el ple municipal va aprovar una moció per tal de defensar l’alliberament de les patents de les vacunes. Una proposta amb l’objectiu de facilitar que les vacunes arribin a tots els països del món, especialment a aquells amb més dificultats econòmiques com ara a Sud-amèrica o Àfrica.

Per últim, el grup municipal de Mollet en Comú farà una aportació econòmica a aquesta campanya que farà efectiva aprofitant que l’entitat Mollet amb Cuba sortirà a la rambla de Mollet aquest dissabte 29 de maig al matí. Convidem a tots els molletans a visitar la paradeta de Mollet amb Cuba i participar d’aquesta causa solidària.

Adjuntem materials de la campanya i textos aprovats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *