fbpx
23/06/2024
Politica

Crònica del Ple de Març 2022

Com cada mes , la nostra portaveu Marina Escribano, posa al seu Facebook una petita crònica informal de com ha anat el Ple Municipal del mes amb un resum dels punts tractats, preguntes fetes per Mollet en Comú i els resultats de les votacions.. el podeu veure a
el grup de Facebook de Mollet del Vallès:
https://www.facebook.com/groups/molletdelvalles/posts/10166057895255641

o al seu Facebook personal:
https://www.facebook.com/marina.maspons/posts/10159733813621638

CRÒNICA DES DEL SOFÀ – per si és del vostre interès…

Aquest cop us faig una crònica i resultats del ple un tant atípica, perquè va ser un Ple viscut des del sofà de casa. Per motius de salut no vaig assistí-hi, però el vaig veure per internet, les 3 hores (excepte l’apartat de preguntes), relaxadament des del sofà.

Té una cosa positiva veure el “ple a la carta”, és que pots fer-ho al teu ritme, rebobinant i avançant al teu gust. Està clar que l’ambientillo de ple no hi és, però tampoc distraccions ni avorriment (sí de vegades és avorrit). Aquest cop va haver-hi presència d’entitats i de diverses persones que van intervenir, amb motiu dels punts que es van debatre i votar: la Plataforma en Defensa de la salut pública del baix vallès, Tibsima, i els familiars de les 3 persones molletanes que posaran nom a 3 espais de la ciutat.
Què destacar d’aquest Ple (i que em va saber especialment greu no poder-hi assistir)?

Doncs sens dubte un dels acords: Per fi, després d’anys de reivindicacions, la que va ser la 1a alcaldessa de la democràcia, l’Anna Bosch i Pareras, posarà nom a un espai de la ciutat, una nova plaça verda, prop de l’estació de França. Així mateix ho farà en Jordi Solé Tura, polític molletà de gran rellevància, posant nom a la Biblioteca de Can Mulà (no, la nova biblioteca encara no es fa) i en Josep Maria Pou, reconegut actor, que posarà nom al Teatre de Can Gomà.

Però també ho va ser donar veu al poble sahrauí a través de la moció presentada, i de les paraules del portaveu de l’associació Tibsima, que porta anys treballant i lluitant per la defensa dels seus drets. Des de Mollet en Comú, tot el suport i la nostra denúncia a la contínua vulneració de drets humans comesos contra la seva població.

Molt bona defensa i argumentació que van fer els companys Sancho, Gabriel i Mari Carmen, i satisfeta perquè les 5 mocions presentades per Mollet en Comú en solitari o en conjunt, van ser aprovades: per la salut pública i contra la seva mercantilització, pel suport al poble sahrauí, per la reivindicació del diàleg i el suport a la comunitat educativa, i que no van ser votades però sí presentades: per la commemoració de la III República i per la convivència entre bicicletes i vianants, un tema que ens sembla important, i que agraïm a Mollet Pedala la feina que està fent al respecte!

Va ser un ple on es va tornar a parlar de temes que afecten la gent en el seu dia a dia i també al futur: les llargues llistes d’espera per temes de salut, l’educació i el model educatiu. Quins dos grans pilars bàsics i essencials per a la societat: l’educació i la salut.

També les llibertats, el respecte als drets humans i els valors republicans (i la bandera republicana sent present a l’hemicicle), van ser protagonistes.

El proper Ple, serà amb els meus companys, el meu grup, i en directe, per seguir treballant per Mollet i per tot allò en el que creiem, per fer un món millor.

Salut!Podeu veure el ple sencer a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *