fbpx
12/07/2024
EconomiaMollet En Comú

MOLLET EN COMÚ PROPOSA UNS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS 2021 QUE SIGUIN UN VERITABLE ESCUT SOCIAL

La formació demanarà al govern municipal mesures com ara una “unitat” antidesnonaments, un fons de garantia per evitar el tall de subministraments i a la vegada mesures d’estímul econòmic per protegir l’activitat comercial i l’ocupació.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Com cada any comença el període de discussió i aprovació pel Ple dels pressupostos municipals per l’any vinent. Aquest any, però, la situació no té cap comparació possible amb qualsevol altre any. La pandèmia global de la COVID-19 està generant una excepcional emergència sanitària que va acompanyada per una crisi social i econòmica. Per a Mollet en Comú, les conseqüències de la pandèmia poden esdevenir un autèntic tsunami d’emergències econòmiques i drames personals i socials.

És per això que el Grup Municipal de Mollet en Comú, la seva executiva i el conjunt de militància i inscrits estan treballant en un seguit de propostes pels pressupostos municipals en la mateixa línia de les propostes d’emergència que es van proposar al govern municipal a l’inici del confinament.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “Han d’haver-hi dos nivells d’actuació: el primer és el de resistència a l’emergència, cal un “escut social” per tal que ningú perdi la llar, pateixi un tall de subministraments, es quedi sense res a la nevera o hagi de tancar el seu negoci o perdre la seva feina. A un segon nivell, l’Ajuntament ha d’injectar recursos a la societat per tal d’estimular l’economia i generar activitat econòmica i comercial i, per tant, ocupació”

Tot i que el document definitiu de propostes s’està acabant d’enllestir i serà presentat al govern municipal pròximament ja emergeixen idees com ara la creació a Mollet d’una “unitat antidesnonaments” que lluiti específicament contra aquest drama o la creació d’un fons de garantia econòmic per evitar els talls de subministraments a les famílies més vulnerables o l’increment de partides destinades al Banc d’Aliments, el Servei d’Assistència Domiciliaria o el suport a les famílies, a la gent gran i als infants.

En la part de la reactivació econòmica, Mollet en Comú proposa la creació de plans d’ocupació, el suport específic al teixit comercial afectat per la pandèmia amb línies d’ajuda de diferents tipus o l’enfortiment d’EMFO per tal que sigui un recurs d’assessorament integral a pimes de la ciutat per tal d’evitar tancaments de negocis actius i la generació de nous a partir de la detecció de noves necessitats.

Per últim, Marina Escribano destaca que “sabem que han de ser uns pressupostos excepcionals per a una situació excepcional. En aquest context, tal com van fer al confinament, entenem que el paper de l’oposició ha de ser d’exigència però també d’unitat i col·laboració. Estem convençuts de què ara mateix compartim amb el govern de la ciutat la idea que ningú quedi enrere i que cal posar per sobre de tot la justícia social”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *