fbpx
12/07/2024
Mollet En ComúPolitica

Intervenció de Marina Escribano al ple extraordinari de renúncia de l’alcalde Josep Monràs

Pel seu interès, us transcrivim la intervenció de la nostra portaveu Marina Escribano al ple extraordinari de renúncia de l’alcalde Josep Monràs.

Bona tarda a tots i totes, diputats i diputades, alcaldes i alcaldesses, síndic i antics síndics de la ciutat, benvinguts a la nostra ciutat.
És un ple extraordinari, com s’ha dit, força atípic, i si m’ho permenten també un pèl estrany. Avui ens acomiadem del Josep Monràs com a alcalde, però no com a company de consistori, per tant, seguirem veient-nos en l’activitat política. Parlarem d’esports, no? Volem mirar d’expressar algunes impressions, des del grup municipal de Mollet en Comú.
En primer lloc, respecte per a la decisió, que com s’ha dit ha estat meditada i decidida sense presses.
Han estat 18 anys al capdavant de l’alcaldia de la ciutat. Gairebé dues dècades en què han passat moltíssimes coses i fets que mai no hauríem imaginat (una crisi econòmica, una pandèmia,…) Coses positives i de negatives.
Anys en què és de justícia reconèixer, i així ho fem, la teva dedicació a la ciutat, les hores esmerçades, l’esforç i les renúncies – en especial tot aquell temps no dedicat a la família- que això comporta.
Però com s’acostuma a fer, mirar enrere per fer balanç, i segur que ho has fet, no volem deixar escapar el moment per expressar allò que hauríem desitjat i que no hem trobat en aquests anys.
Des de la discrepància política, legítima (paraula que sempre has fet servir molt en les teves intervencions), no hem compartit maneres d’actuar, ni algunes polítiques o decisions i creiem encertat dir-ho avui.
Lamentem que no s’hagi propiciat un clima d’entesa, de treball conjunt en allò que compartíem; també lamentem que no haguem rebut la consideració o reconeixement que tots els grups mereixen, també els de l’oposició, que té un paper fonamental.
És una realitat que en aquests anys, només en comptades ocasions hagi estat possible debatre des de la cordialitat, i en canvi, la tònica hagi estat l’atac i el retret. Hi ha hagut plens molt durs. De paraules que han ferit, inclús on han sortit qüestions personals, que no tocaven… això no hauria de passar en política.
En moments de majoria còmoda, no hem entès el to tan bel·ligerant i dur. No calia. Enteníem que un alcalde havia d’estar per damunt de certes formes de fer.
Hi ha hagut episodis desafortunats dels que la ciutat se n’ha ressentit. Grans temes que han afectat la convivència entre la ciutadania. Sempre hem dit i pensat que tantes coses es podrien haver fet de forma ben diferent, amb un altre tarannà!
Ens hauria agradat més escolta i participació. Això ho hem comentat al ple, i també en privat, en les poques ocasions que hem tingut oportunitat de parlar distesament, fora d’aquesta àgora que és el ple, per qüestions sobre el síndic personer, o els reconeixements a molletans il·lustres.
És innegable la teva voluntat de fer un Mollet millor, de la mateixa manera que tots i totes les representants que som aquí. No posem en dubte que sempre has treballat en allò que creies millor per a la ciutat, amb tenacitat i passió.
Des de Mollet en Comú hem aportat propostes i idees en pressupostos, ordenances fiscals, i altres temes rellevants per la ciutat. I hem treballat per fer-les realitat. De fet, algunes ara ja són una realitat.
Però no hem compartit ni compartim molts dels plantejaments i model de ciutat de l’equip de govern: el desenvolupament del Calderí, el POUM, la manca de polítiques culturals, de joventut, la gestió de certs conflictes, …. per mencionar-ne alguns. Ni tampoc hem entès ni compartit, que per part del PSC es mirés més als partits de dretes que no pas als d’esquerres.
Hem confrontat models i ho seguirem fent, d’això es tracta. I podrem seguir debatent, ara des d’un altre rol.
I per acabar, esperar que tot allò que hem anhelat i trobat a faltar, en les formes de fer política, ho puguem trobar en el futur.
Esperem que el que ve ara sigui ben enriquidor, que la vida són etapes, i quan se’n tanca una, se n’obre una altra.

També podeu veure la seva intervenció al vídeo del Youtube del Ple. La intervenció de Marina és del minut 20:35 al minut 26:00. Us linkem el vídeo just quan comença Marina, encara que òbviament el podeu veure sencer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *