fbpx
22/04/2024
Mollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ COMMEMORA EL 40è ANIVERSARI DELS AJUNTAMENTS DEMOCRÀTICS

La formació d’esquerres ha celebrat aquest dimecres un Acte públic amb regidors de totes les legislatures al Casal Cultural de Mollet

Marina Escribano Maspons ha reivindicat el llegat del PSUC a Mollet i ha fet una crida per a vèncer de nou a la por i la resignació, recuperant la il·lusió i la consciencia de classe.

Aquest dimecres 3 d’abril, coincidint amb el dia exacte en el qual van tenir lloc al 1979 les primeres eleccions municipals democràtiques després de la dictadura franquista, Mollet en Comú ha volgut reivindicar aquests 40 anys de democràcia als ajuntaments amb un acte públic que ha emplenat el Casal Cultural de Mollet.

L’acte ha comptat amb la presentació de qui fou alcaldessa de la ciutat pel PSUC entre 1983 i 1987, Carme Coll i Truyol, qui ha explicat el context històric i els reptes als que es van haver d’enfrontar en les dues primeres legislatures municipals, i que han fet possible que avui tinguem la ciutat que coneixem. En aquest sentit, ha volgut reivindicar la figura de la seva predecessora al càrrec i companya de files, l’Anna Bosch, primera alcaldessa democràtica de Mollet (1979-1983), tristament desapareguda ara fa 10 anys.

Precisament, amb la voluntat de reflectir aquella època d’efervescència, canvi i mobilitzacions socials, s’ha procedit al passi del documental “El dia que sí va girar la truita”, gravat l’any 1979 en Super8 i centrat en la campanya electoral a Mollet d’aquell any, que va suposar la històrica victòria del PSUC i va atorgar la vara d’alcaldessa a l’Anna Bosch, provocant nombroses reaccions d’emotivitat entre el públic assistent.

En aquesta línia, s’ha volgut homenatjar també als antics regidors i regidores de totes les legislatures que han representat durant aquests 40 anys l’espai polític hereu del PSUC al consistori municipal, amb l’entrega a cadascú d’una litografia feta expressament per a l’ocasió pel reconegut artista molletà, Fer.

L’acte ha finalitzat amb la intervenció de la cap de llista de Mollet en Comú a les properes eleccions municipals, Marina Escribano Maspons, qui ha volgut reivindicar el llegat del PSUC, donant les gràcies i reconeixent la feina feta a totes les persones que han treballat des d’aquest espai per restablir i consolidar la democràcia a la nostra ciutat després d’una cruenta dictadura. En aquest sentit, ha fet una crida per, a l’igual que va fer la gent del PSUC fa 40 anys, “vèncer de nou a la por i la resignació, i recuperar la il·lusió i la consciència de classe” per a fer de Mollet la ciutat que mereixen tots i cadascun dels seus ciutadans i ciutadanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *