fbpx
12/07/2024
Politica

Crònica del Ple d’Octubre 2021

Com cada mes , la nostra portaveu Marina Escribano, posa al seu Facebook una petita crònica informal de com ha anat el Ple Municipal del mes amb un resum dels punts tractats, preguntes fetes per Mollet en Comú i els resultats de les votacions.. el podeu veure a
el grup de Facebook de Mollet del Vallès:
https://www.facebook.com/groups/33683630640/?multi_permalinks=10165622014650641

o al seu Facebook personal:
https://www.facebook.com/marina.maspons/posts/10159430950981638

M’agrada compartir les sensacions de cada Ple de Mollet, així que aquí va la meva crònica del Ple d’octubre.

A destacar: Després d’ 1 any i mig, vam tornar a fer ple PRESENCIAL. S’agraeix, i ja en teníem ganes, tot i que les males formes quan són en directe, són encara pitjor… ara us en parlo.

Aquest era el d’ordenances fiscals (taxes, preus, impostos), i també va ser destacat el Pla Financer que ha de fer l’Ajuntament, per tal de corregir problemes de liquiditat, dit així ràpidament. El cas és que considerem, i no som els únics, que la gestió política i econòmica, és francament millorable, i algunes decisions i accions del passat, condicionen la situació actual. En els darrers anys els diners destinats a inversió han anat disminuint, els crèdits han anat incrementant, i si bé és cert que una administració es pot endeutar, entenem que no s’ha traduït en una millora per la ciutat. Bé, doncs tot això i la proposta de tributs pel 2022, ens va ocupar les 4 “horetes” que va durar el Ple (vaig fallar la porra personal que deia 3h) I no va haver-hi gaires mocions, només 2. Però els temes econòmics tenen suc. I hi va haver debat, i hi va haver una mica de sarau, per dir-ho amablement.

Però el cert és que de nou, vam/vaig haver de patir la desconsideració abans del ple, per donar-nos una documentació incomplerta i imprecisa, 12 dies abans, i la complerta amb un parell de dies. I durant el Ple, les faltes de respecte i la condescendència per part de l’alcalde. A banda d’estar parlant durant la nostra intervenció, o de dir que tal cosa no me l’explicava, perquè segurament no ho entendria, va haver-hi com sempre, entrega de carnets de bons i dolents. Aquest cop a ERC li va tocar el carnet de “estem en desacord però sou rigorosos”; a C’s, no ens molesta la vostra abstenció, i JXM, un vot favorable, premi gros, i ja tenim la majoria absoluta. Però queda pendent reflexionar i abordar temes grossos com la gestió dels residus, i que el cost del servei s’incrementarà els propers anys. On queda allò del canvi de model? Es plantegen mesures per implicar la ciutadania en un consum responsable d’aigua i en la recollida selectiva, i en consonància un millor servei? Queden moltes coses per parlar.

I bé, de fons i per sempre, “marca de la casa”, una falta d’autocrítica enorme, un espolsar responsabilitats enfora i presumint de coses que no són tals. Allò de “dime de lo presumes y te diré de lo que careces”.. doncs una mica igual que amb la publi dels espais verds de la ciutat, que lo está petando aquests dies. L’espectacle va ser lamentable, i dona una terrible imatge del consistori.Un altre moment de vergonya i despropòsit va ser davant les preguntes d’un regidor acabat d’incorporar al Ple, que va rebre una resposta lamentable, fora de to i que va aixecar protestes, perquè no n’hi havia per menys, jo la primera.

Us deixo el resum de votacions i les preguntes que va fer Mollet en Comú, i malauradament també deixo aquí, la sensació que vivim en un etern dia de la marmota. Salut i bon novembre!Podeu veure el ple sencer a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *