fbpx
12/07/2024
OpinióPensionistes

MOBILITZACIONS I PENSIONS

JOSEP TORRECILLAS
membre de Mollet en Comú

 

 

Els jubilats i pensionistes han guanyat moralment. Les mobilitzacions han canviat el posicionament tancat dels qui governen saben que aquest col·lectiu té força i l’ha de seguir exercint per aconseguir els objectius plantejats.

Perqué no hi ha res tancat. En aquests moments no hi ha novetats de la Comissió parlamentaria del Pacte de Toledo. L’únic que hi ha és un principi dacord per apujar les pensions segons el cost de vida i esperem que es concreti per part del govern del PSOE en un projecte de Llei.

El que està segur és l’augment d’aquest any, però en canvi no està pactat encara la retroactivitat en funció del cost de la vida. S’està negociant a proposta d’Units-Podem. El factor de sostenibilitat de les pensions, el PP i el PNB van acordar congelar-lo fins al 2023. Els jubilats i Pensionistes el que demanen és que es derogui la Llei de 2013 que aplicava el 0,25% d’augment de les pensions i el factor de sostenibilitat que redueix la pensió en funció de l’augment de l’esperança de vida.

Cal parlar també del sosteniment del futur de les pensions, amb aportacions dels pressupostos de l’Estat i amb l’aportació de les cotitzacions. Això sí, amb salaris dignes i una ocupació de qualitat i com no, una bona gestió del Fons de Reserva de les pensions, i no com ho ha gestionat el PP que ha perdut el 2017, 23 milions d’euros pel fet que les rendibilitats dels valors que va col·locar han sigut negatius.

Una altra reivindicació que està agafant molta força és que durant els anys que hi ha hagut superàvits d’ençà que es va crear la Seguretat Social que es retorni aquests diners, que ha servit per pagar deute de l’Estat, ja que són dels jubilats i pensionistes.

El sistema de pensions és un dret constitucional i una conquesta dels treballadors i treballadores, no són un problema o una amenaça per l’economia, com ens volen fer creure. som una part d’activa de la societat que hem contribuir i seguim contribuint amb els nostres impostos, per això no pararem, venim de lluny i anirem més lluny, per justícia, dignitat i per les noves generacions.

 

Aquest article va ser publicat en la seccio “La Columna” de la edició en paper del setmanari Mollet a Mà el 2/11/18

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *