fbpx
12/07/2024
Fet NacionalPolitica

Mollet en Comú davant les peticions de presó per part de la fiscalia contra els líders independentistes

Mollet en Comú vol posicionar-se públicament davant la petició de presó  per part de la  Fiscalia contra els líders independentistes actualment empresonats.

Primer.- L’acusació de la Fiscalia és intolerable en qualsevol Estat democràtic. No hi ha hagut violència ni cap acte de rebel·lió.

Segon.- Seguirem exigint la llibertat dels presos i preses polítiques, ja que considerem que  les acusacions estan basades en un relat infundat que respon més a la recerca d’un càstig exemplar que a la de justícia. Expressar també la nostra solidaritat  amb ells i elles i les seves famílies i amb totes les persones processades, entre les que es troba el nostre company Joan Josep Nuet.

Tercer.- Defensem el diàleg, cal seguir treballant per buscar una solució política i posar fi a la judicialització del conflicte.  Creiem que el conflicte nacional català és polític i que les respostes penals no ho resoldran. La repressió no porta a cap lloc, sinó a més conflicte.

Quart.- Amb el govern del PP hi ha hagut un retrocés de l’Estat de Dret: pèrdua de drets socials, retallades laborals i afebliment dels drets del poble de Catalunya, que cal modificar amb l’objectiu de reforçar la democràcia sobre noves bases i recuperar drets socials i nacionals. Cal un nou model d’estat i territorial que actualitzi el model que va sortir de la Constitució de 1978, per nosaltres des del diàleg i la plena democràcia, aquest nou model d’estat ha de ser republicà, social i plurinacional.

Cinquè.-Demanem a les forces polítiques del PDeCAT i ERC que malgrat les circumstàncies actuals ajudin a que els pressupostos generals del 2019 tirin endavant, atès que milions de ciutadans i ciutadanes tant de Catalunya com de la resta de l’Estat espanyol es veurien afavorides per la seva aprovació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *